okt 13

Open dag Focus op Kunst met leuke activiteiten

Focus op Kunst opent voor iedereen haar deuren op zaterdag 15 oktober 2011 van 10.00 – 17.00 uur. Er zijn gratis workshops voor jong en oud, diverse activiteiten en onder het genot van een hapje en drankje kan de kunstcollectie bezichtigd worden!

Focus op Kunst zet zich in voor mensen, en in het bijzonder kunstenaars, die kampen met psychiatrische problematiek. Vanuit de kunstenaars die bij Focus exposeren kwam de wens naar voren om een kunstuitleen op te zetten. Kunst maken is één ding, maar het exposeren, uitlenen en eventueel verkopen is een stap verder in volwaardige deelname aan de maatschappij.

Vanuit het idee van vermaatschappelijking helpen we kunstenaars uit onze doelgroep zich professioneel te ontwikkelen. Onze kunstenaars zijn vaak autodidact en werken vanuit een eigen behoefte en hebben daarom (nog) geen aansluiting bij het kunstcircuit. Door samenwerking te zoeken met het reguliere circuit dragen we bij aan een positieve beeldvorming van de maatschappij over mensen met een psychiatrische achtergrond en andersom.

Wij hebben ongeveer 75 kunstenaars waarvan werken gekocht of geleend kunnen worden. De kunstwerken zijn zeer uiteenlopend van aard, er is dus voor elk wat wils. U kunt via onze site www.FocusopKunst.com alle kunstwerken bekijken. Door te klikken op de kunstenaar van uw keuze, verschijnen zijn of haar werken in beeld. Wij wensen u veel plezier met het zoeken naar een geschikt kunstwerk.

Focus op Kunst – Kunstuitleen en Ateliers
Kamperstraat 3 – 8011 LJ Zwolle.
038 – 454 95 35

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2011/10/13/opendag-focus-op-kunst-met-leuke-activiteiten/265/