okt 17

Help “De Esdoorn” van oude spullen af

Afgelopen weken hebben bewoners van “de Esdoorn” rondgekeken in het nieuwe gebouw. Hoewel er nog volop wordt gewerkt aan de plafonds, de wanden (behang en glasweefsel) en de vloeren (marmoleum en stoffering), konden bewoners, vrijwilligers en medewerkers het nieuwe gebouw al bekijken.

Er waren positieve reacties over de mooie en ruime ruimtes. Maar het effect in de kamers van de gekleurde platen aan de buitenkant van de Franse balkons, viel niet bij iedereen in de smaak. Hoewel deze gekleurde platen aan de buitenkant van het gebouw wel mooi worden gevonden. Het ontbreken van vensterbanken wordt helaas ook niet door iedereen gewaardeerd. Gelukkig kunnen tafeltjes en oplossing bieden, zodat planten, foto’s en andere dierbare spulletjes toch een plekje kunnen krijgen.

Inmiddels is het meubilair voor de activiteitenruimtes, het restaurant en de zitjes besteld. Ook de opdracht voor de stoffering is de deur uit. Het verhuisbedrijf is bekend en toekomstige bewoners worden zeer zorgvuldig begeleid bij de verhuizing.

Zaterdag 22 oktober 2011 houdt De Esdoorn onder het motto “wie helpt ons van onze spullen af” tussen 10.00 en 13.00 uur een rommelmarkt. De verkoop van onder meer bureaus, whiteboards en tuinmeubelen, wordt gehouden op het parkeerterrein van de oude Esdoorn aan de Esdoornstraat 5 in Dieze-West (Zwolle). Er worden loten verkocht en er zijn koffie, thee en andere versnaperingen verkrijgbaar. Er is gezellige muziek en kinderen kunnen worden geschminkt. De opbrengst komt ten goede aan activiteiten voor de bewoners van het zorgcomplex. (zie ook: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/9391913/Nieuwe-Esdoorn-eind-dit-jaar-klaar.ece )

Na de oplevering in november gaan de medewerkers controleren of alles werkt en worden de puntjes op de i gezet. De toekomstige bewoners betrekken in januari 2012 het nieuwe gebouw.

Meer informatie: http://www.zorgcombinatiezwolle.nl/item/54/nieuws-uitgebreid

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2011/10/17/help-%e2%80%9cde-esdoorn%e2%80%9d-van-oude-spullen-af/290/