okt 25

Oplevering nieuwbouw Geert Grootestraat begin december

De nieuwbouw in de Geert Grootestraat verloopt voorspoedig. De eerste nieuwe Geert Grooteflat wordt 9 december 2011 opgeleverd. De 22 nieuwe appartementen komen aan de Geert Grootestraat 152 t/m 190 en de Hemerkenstraat 84 en 86. SWZ toont op vrijdag 9 december 2011, tussen 17.00 en 18.00 uur, het nieuwe appartementengebouw aan belangstellenden. Dat meldt Woningstichting SWZ in haar nieuwsbrief van oktober 2011.

Bewoners van de tweede flat in de Geert Grootestraat worden vanaf 1 januari 2012 “uitverhuisd”. De sloop van deze flat staat gepland in het voorjaar van 2013. De peildatum voor de derde flat blijft 1 januari 2014.

Bij de sloop van de eerste flat is asbest gevonden. SWZ onderzoekt nu of er ook asbest aanwezig is in de eengezinswoningen. De uitkomsten van het onderzoek zijn bepalend voor de toekomst van deze woningen, stelt SWZ in de nieuwsbrief.

Door hernieuwd inzicht over de hele wijk heeft SWZ besloten dat het verbeteren van de uitstraling van de woningen in de Binnenhofjes komt te vervallen. Dit is een verandering  ten opzichte van de brochure “Dieze-Oost, vijf jaar vooruit”. De woningen worden de komende jaren voor de huurmarkt behouden. Maar er worden in deze woningen geen woningverbeterende maatregelen aangebracht, zoals het plaatsen van een cv-installatie of dubbel glas.

Waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2012 worden geluidswerende ramen en ventilatieroosters aangebracht bij de flat aan de Anthonie Heinsiusstraat en bij tien woningen in de Caspar Fagelstraat (nrs 2 t/m 10). Deze maatregelen zijn nodig in verband met de reconstructie van de Ceintuurbaan.

Bron: http://www.swz.nl/WSMdocument/documents/nieuwsbrief_Dieze-Oost_oktober_2011.pdf

Meer informatie: http://www.swz.nl/mn/35/DiezeOost/

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2011/10/25/oplevering-nieuwbouw-geert-grootestraat-begin-december/320/