okt 27

Onderhoud woningen Binnengasthuisstraat houdt bewoners bezig

Het groot onderhoud van de woningen in de Binnengasthuisstraat moet in 2012 van start gaan. Dit meldt woningbouwvereniging Openbaar Belang in haar nieuwsbrief “Buurtbelang” van herfst 2011. Het laatste groot onderhoudsproject in de Binnengasthuisstraat was in 1988. De huizen uit de jaren twintig zijn nu hoognodig aan renovatie toe. Ze voldoen niet meer aan de wettelijke bepalingen van deze tijd.

Zo wordt de muur tussen de keuken en kamer gesloopt, wordt de trap minder steil, de zolderverdieping geïsoleerd en maakt de tuin aan de achterzijde grotendeels plaats voor uitbreiding van de slaapkamer en een badkamer. Ook komt er een nieuw keukenblok. Alles conform de bouwvoorschriften anno 2011.

Ondertussen zorgen de plannen voor enige onrust in de straat. Veel bewoners zien erg tegen de renovatie op. Het is twee keer verhuizen, “eruit en er weer in”. Bewoners vrezen ook voor geluidsoverlast. Daarnaast wacht de bewoners na de verbouwing waarschijnlijk een aanzienlijke huurverhoging. Bovendien kunnen niet alle bewoners na het onderhoud terug in hun huis.  Zoals de plannen er nu liggen, worden de duplexwoningen in de straat koopwoningen.

Bron: http://www.openbaarbelang.nl/over-openbaar-belang/96/buurtbelang.aspx

Meer informatie over Diezerpoort: http://www.openbaarbelang.nl/onze-buurt/wijken/Diezerpoort/55/diezerpoort.aspx

Meer over de Indische Buurt: http://www.openbaarbelang.nl/onze-buurt/wijken/Indischebuurt/57/indische-buurt.aspx

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2011/10/27/onderhoud-woningen-binnengasthuisstraat-houdt-bewoners-bezig/332/