okt 01

Gezinswapen maken tijdens Week van de Opvoeding

Spelenderwijs logo TnIn het kader van de Week van de Opvoeding organiseert Stadskids.nl dit jaar in Diezerpoort een workshop Gezinswapen Maken op dinsdag 8 oktober. Op de Brede School Het Wonderwoud aan de Beukenstraat dagen Sayma Kuipers en Bianca Lewis-Samson van Travers Welzijn ouders en kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar uit om de mooie en belangrijke kenmerken van het gezin vast te leggen op een wapen.

Thema voor de Week van de Opvoeding 2013 is ‘Word spelenderwijs!’. Spelenderwijs ontdekken kinderen de wereld om zich heen. Dat is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Tijdens de workshop worden de mooie en belangrijke kenmerken van het gezin vastgelegd op een wapen die de ouders en kinderen zelf zullen gaan ontwerpen en maken.

Week van de Opvoeding
Van 7 tot 13 oktober 2013 staat Nederland voor de derde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren krijgen die week weer volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien. Een positieve benadering staat daarbij voorop. Met het thema ‘Word Spelenderwijs’ sluit de Week van de Opvoeding aan bij het thema sport en spel van de Kinderboekenweek 2013, dat de Week van de Opvoeding overlapt.

Deelname
Voor de workshop “Gezinswapen Maken” kunnen ouders en verzorgers zich aanmelden via www.stadskids.nl. Deelname kost slechts één euro vijftig per koppel van ouder en kind. Voor het volledige aanbod van workshops en activiteiten kun je eveneens terecht op www.stadskids.nl.

De activiteiten tijdens Week van de Opvoeding in Zwolle worden mede mogelijk gemaakt door Netwerk Jeugd & Gezin, Travers Welzijn en Doomijn.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/01/gezinswapen-maken-tijdens-week-van-de-opvoeding/15123/