okt 01

Hip Groen bloeit op in Zwolle!

DrukwerkFRISGROEN brengt met het DuurSaam Café XXL Zwolse groene initiatieven samen op 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Delen, ruilen en weggeven: ‘Het Nieuwe Hebben’ is het thema waar het DuurSaam Café XXL zich op focust.

In het hoofdprogramma van dit DuurSaam Café XXL, samengesteld door de gemeente Zwolle, MilieuRaad en Hogeschool Windesheim, draait alles om energie. FRISGROEN heeft gastsprekers van eerdere edities van het DuurSaam Café benaderd om zich opnieuw te presenteren door product te exposeren of een filmpje te tonen.

Er vinden verschillende presentaties en activiteiten plaats op het gebied van voeding, kunst, wonen en mode. Zo geeft Machteld Stilting, schrijfster van het boek Hip Groen, een lezing. Verder is de tentoonstelling Millennium Doelen Zwolle te bezichtigen en geeft de werkgroep Zwolle Millennium Stad een presentatie. Groenkapje toont de tijdlijn van het natuur- en kunstproject ‘Nieuwe Aardappeleters’ en introduceert haar nieuwe project STUIFmeel. Daarnaast is er werk te zien van Zwolse kunstenaars die de cafébezoekers willen aanzetten tot het nadenken over duurzaamheid.

Het DuurSaam Café XXL vindt plaats op 10 oktober van zeven tot tien uur in het Stedelijk Museum Zwolle. De inloop is vanaf half zeven, en de entree is gratis.Het programma is te lezen de website van FRISGROEN en Duurzaam Zwolle.

_10_2013_webA3duurzaamCafé

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/01/hip-groen-bloeit-op-in-zwolle/15126/