okt 10

Dag van de Duurzaamheid in Dieze

Foto 1 TN‘Ik heb een woning uit 1971, wat kan er allemaal aan verbeteren’? Vraagt een dame aan een medewerker in de bus van Verbeter & Bespaar Zwolle, tijdens de Dag van de Duurzaamheid bij de Jumbo aan de Hogenkampsweg.

Sander van Verbeter & Bespaar Zwolle benadrukt dat in de wijk veel woningen van voor 1990 zijn, op het gebied van isolatie kan er nog genoeg verbeterd worden. ‘Door samen te besparen, bereiken we meer, zo kan je bijvoorbeeld starten met tochtstrips aan te brengen in je huis’‘Besparen kan ook door bewuster omgaan met gas’ benadrukt Roland van Isolatiebedrijf Pluimers BV uit Overijssel. ‘Door dak, zolder,spouwmuur, vloeren, en gevelisolatie kan je flink besparen, vooral als je een koophuis hebt’.

Sander, Roland, Loes en Monique

Deelnemers Sander, Roland, Loes en Monique tijdens de Dag van Duurzaamheid

Het Zwols bedrijf Boer Glas vervangt enkel glas door isolatieglas, ‘bewoners kunnen naast besparen op de energie rekening ook bijdragen aan hun omgeving en op deze manier sociaal bezig zijn, aldus Monique. Een product wat daarmee samen gaat is iungo, ‘een energiecontroller die je inzicht geeft in je energie- en gasverbruik via je computer, smartphone en tablet, het helpt besparen op de energie rekening’ aldus Loes.

Foto 6

Leuk detail tijdens de middag is dat er appeltaart en appelsap van Zwolse appels rondgebracht worden door studenten van Landstede. De studenten werken voor Upgrader, een landelijke campagne voor bewustwording bij jongeren. Ledewij van Upgrader licht hun aanpak toe, ‘wij vinden het belangrijk dat het initiatief van duurzaamheid uit de jongeren komen, zij zijn de bouwstenen voor de toekomst en het leuke is ze gaan ook in gesprek met mensen hierover!

‘Duurzaamheid is niet saai, maar leuk en hip en daarom zijn we vandaag in Dieze,’ zegt de heer Jonkers van Natuur en Milieu Overijssel.  De gezellige sfeer bevestigd dat inderdaad.

Foto 5

Foto 3

Foto 2

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/10/dag-van-de-duurzaamheid-in-dieze/15367/