okt 14

deltaWonen vervangt tl-verlichting door ledverlichting

Flats MeppelerstraatwegIn de Meppelerstraatweg is inmiddels ledverlichting aangebracht in de bergingsgang en het trappenhuis. Het levert naast besparing van de servicekosten ook meer respect voor het milieu op. deltaWonen wil in de toekomst nog 9000 tl-lampen vervangen door ledverlichting en heeft dit jaar al 360 tl-lampen vervangen.

 

Een ledlamp gebruikt tweederde minder energie dan een traditionele tl-lamp. De verlichting in de Mepperstraat brandt 24 uur per dag. De tl-lampen moeten elk jaar vervangen worden. Ledverlichting gaat tussen de vijftien en twintig jaar mee. Duurzaamheid is hierbij een kernwoord.

Besparing van de servicekosten is daarnaast een aantrekkelijk voordeel voor bewoners. Het is dus voor zowel deltaWonen en de bewoners een duurzaam en financieel voordeel. In Dieze-Oost  hebben bewoners van appartementen aan het Simon van Slingelandtplein, de Anthonie van Heimstraat, Jacob Gillesstraat en de Paulus Buysstraat inmiddels ledverlichting. En binnenkort als alle appartementen gerenoveerd zijn ook alle bewoners van de Meppelerstraatweg!

55010-500x500

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/14/deltawonen-vervangt-tl-verlichting-door-ledverlichting-2/15413/