okt 16

Focus op Bezoek zoekt vrijwilligers

Focus logo TnBinnenkort start een tweedelige training over de werkwijze van Focus op Bezoek. Focus op bezoek is een project waarbij vrijwilligers op bezoek gaan bij mensen die een beperkt of geen sociaal netwerk hebben.

Dit kan bijvoorbeeld door psychiatrische problemen of bij een kwetsbare situatie zoals een opname in GGz-instelling. De cursus begint op donderdag 24 oktober van 13:00 tot 17:00 uur.

Als je vrijwilliger wilt worden kan je denken aan de volgende werkzaamheden: samen schoonmaken, wandelen, boodschappen doen, structureren van huisraad, administratie ordenen. Maar je moet ook goed met mensen zijn en weten wat bijvoorbeeld een RM is (rechterlijk machtiging). Vanuit stichting Focus worden er dan ook meerdere bijeenkomsten gepland voor training van vrijwilligers in november en oktober.

“Levenservaring is belangrijker dan leeftijd, heb je interesse in mensen, of ben je uit een moeilijke situatie gekomen, dan kan de je dat met anderen delen, met deze training willen je praktische handvatten geven voor bezoekwerk”, Aldus Paula van Stichting Focus.

De bijeenkomsten worden gehouden in het pand Focus op Uitweg aan de  Zerboltstraat 63A. Meer informatie is te krijgen bij Paula en Sibrand via 038-4214836 of mail naar focusopbezoek@focuszwolle.nl

Pand Focus 2013-05-28

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/16/focus-op-bezoek-zoekt-vrijwilligers/15443/