okt 17

Kunstfinale

artez tn‘Finals 2013’ heet de tentoonstelling van afstudeerders aan de kunstacademie. Afgelopen juli was u in de gelegenheid die afstudeerwerken te bewonderen. Mocht dat niet gelukt zijn, dan krijgt u nu een digitale herkansing. Vanaf zeventien oktober staat er een compleet overzicht ‘online’.

De kunstacademie is gevestigd aan de Rhijnvis Feithlaan in het voormalig Sophia ziekenhuis. De tentoonstelling is bijzonder, omdat de afdeling Fine Art met ingang van het nieuwe studiejaar naar Arnhem verhuisd is. Dat betekent niet dat de vrolijk gekleurde kunststudenten uit de wijk verdwijnen. Naast bijvoorbeeld de studierichting illustratie en comic design is er ook de docentenopleiding beeldende kunst gevestigd.

Beeldende kunst met een grote ‘K’ om de hoek! Bovendien is er een andere kunstrichting onder hetzelfde dak te vinden, de afdeling docent drama. Onze wijk profiteert geregeld van het talent wanneer theater studenten projecten in de wijk starten. Soms gaan ze helemaal de wijk door, soms beperkt het zich tot de directe omgeving van de school. Hoe dan ook, een goede reden om de agenda van deze studierichting in de gaten te houden. Om te zien wat deze afstudeerders in huis hebben kunt u klikken op de link.

Open Dag ArtEZ hogeschool in oude Sophia ziekenhuis

De kunstacademie in Diezerpoort is onderdeel van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Naast een vestiging in onze wijk is er het ArtEZ conservatorium aan de Stadsmuur. ArtEZ is de grootste hogeschool op het gebied van de kunsten in Nederland en heeft ook vestigingen in Arnhem en Enschede.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/17/kunstfinale/15467/