okt 18

Drummers verdiepen zich bij Yamaha Muziekschool

Yamaha-muziekschool-TnVoor beginnende en gevorderde drummers zijn er speciale maandelijkse cursussen bij de Yamaha Muziekschool aan het Simon van Slingelandtplein. Zaterdagochtend om 10.00 uur worden, onder leiding van docent Eddy Lammers, de zogenaamde ‘rudiments’ , oftewel de beginselen van het drummen, uitgediept.

Deze maandelijkse drumcursus is bedoeld voor drummers of beginnende drummers die geen behoefte hebben aan, of tijd hebben voor wekelijkse lessen, maar wel graag zo nu en dan bijgeschoold, gemotiveerd en geïnspireerd willen worden. In groepjes van maximaal vier personen, ingedeeld op basis van niveau, komen verschillende thema’s aan bod.

In de volgende maanden staan nog het programma Soul en Funk, Coördinatie, Drum studieconcepten en Pop en Rock. Hou voor de exacte data van deze themacursussen de website van de Yamaha Muziekschool in de gaten. 2013_docentdrumseddylammers-300x300Docent Eddy Lammers beoefent het vak drums al ruim 25 jaar. In 1991 is hij gestart met Drumschool Zwolle. In 1992 is hij afgestudeerd aan het Conservatorium in Zwolle en in 2007 is hij gecertificeerd Yamaha Music School docent geworden. Deze certificering, samen met de jarenlange ervaring als docent en workshopleider maakt dat hij op zeer prettige wijze in staat is om groepsgewijs drummers op te leiden, te inspireren en te motiveren.

Op dit moment speelt Eddy in de band 10 Beaufort. Dit is een Tower of Power coverband waarbij Eddy de uitdaging aangaat om de grooves en chops van David Garibaldi te evenaren. Dat dit absoluut een uitdaging is blijkt wel uit het feit dat men over David schrijft als “most imitated but never duplicated David Garibaldi”.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/18/drummers-verdiepen-zich-bij-yamaha-muziekschool/15440/