okt 19

Voorwaarts gaat voorwaarts

Voorwaarts TnMuziekvereniging Voorwaarts heeft besloten om het muzikale beleid aan te passen aan de veranderingen die overal om ons heen plaatsvinden. Ook de muziekwereld ontkomt hier niet aan. Doordat de muziekvereniging zich in het verleden veel met straatoptredens presenteerde was het een herkenbaar begrip in Zwolle en omgeving.

Echter door vergrijzing en andere muzikale ambities bij de jeugd is Voorwaarts tot de conclusie gekomen geen lopende straatoptredens meer te houden. “Wel gaat ons orkest enthousiast verder in zittend harmonieverband, waarbij we nieuw repertoire gaan verkennen en gebruik gaan maken van veel goed gearrangeerde hedendaagse muziek. Doordat zich nu de gelegenheid voordoet zijn wij gestart, via projecten in samenwerking met ons omliggende scholen, met een theaterjeugdorkest. Dit doen wij vooral om aan de muzikale wensen van de jeugd tegemoet te komen.” Het repertoire zal in beginsel bestaan uit eenvoudige bigband-, pop- en theatermuziek. Dit initiatief zal deskundig begeleid worden door de docenten, die in gebouw Domusica lesgeven.”

“Omdat een aantal vroegere leden zijn afgehaakt vanwege de loopoptredens, zou Voorwaarts ze nu graag weerzien en horen meespelen. Zij zijn van harte welkom. Ook nieuwe en oud leden ziet de vereniging graag.  “Wij hebben een heleboel namen van oud leden, maar het adres klopt niet meer. Vraag: Heeft u zin om weer muziek te maken in de nieuwe opstelling? Meldt u zich dan even bij ons aan via Voorwaarts-zwolle of bel Henk van Raaij, telefoonnummer 06-43481029. Wij nemen dan spoedig contact met u op!”

Graag bieden wij iedereen kans om muziek te maken, of u nu in ploegendienst zit of niet, bij ons bent u wel van harte welkom!

Voorwaarts Dieze-Oost

Het gebouw van Muziekvereniging Voorwaarts aan de Radewijnsstraat 4 in Dieze-Oost

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/19/voorwaarts-gaat-voorwaarts/15543/