okt 23

Jantje Beton werkt samen met kinderen aan Speelbuurt Bollebieste

Jantje Beton TnDe gemeente Zwolle werkt samen met Jantje Beton aan een geweldige Speelbuurt. Samen met kinderen bedenken ze hoe buitenspelen en bewegen nog leuker kan zijn! Jantje Beton heeft samen met kinderen uit het hele land een aanpak ontwikkeld om hier aan te werken.

Uit de ervaring van Jantje Beton blijkt dat het lang niet altijd gaat om (nieuwe) speeltoestellen, maar juist ook om bijvoorbeeld bomen om in te klimmen, bosjes om je te verstoppen en de pleintjes en stoepjes dicht bij huis, waar je zelfverzonnen spelletjes kunt doen.

Op 4 september is het project feestelijk van start gegaan en tot eind 2014 zullen we in verschillende activiteiten met kinderen aan de slag gaan. Inmiddels hebben de kinderen van het Buitenspelen Actie Team in twee sessies laten zien waar ze graag spelen en hebben ze nieuwe spelletjes bedacht.

Buitenspelen Actie Team bedenkt nieuwe spelletjes voor de Bollebieste

Buitenspelen Actie Team bedenkt nieuwe spelletjes voor de Bollebieste

Woensdagmiddag 30 oktober komen Jantje Beton en de kinderen (Buitenspelen Actie Team) weer bij elkaar. Om 12:15 uur is er een gezonde lunch in Brede School Het Wonderwoud en daarna gaan ze samen ideeën bedenken voor het parkje aan de Larixstraat: Hoe gebruiken de kinderen deze ruimte nu? Hoe spelen ze samen? Wat gaat er hartstikke goed? Hoe kunnen we hier nog leuker buitenspelen? Daarna gaan ze kijken welke ideeën uitgevoerd kunnen worden.

Wil je ook meedoen en meedenken, woon je in de Bollebieste en ben je tussen de 6 en de 12 jaar? Stuur dan een mail naar joost@jantjebeton.nl om je op te geven en je ontvangt alle informatie over de komende activiteiten.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/23/jantje-beton-werkt-samen-met-kinderen-aan-speelbuurt-bollebieste/15580/