okt 27

Indische Buurt griezelt op Halloweenavond

Halloween Indische Buurt 2013-10-26-050 ugDe avond valt over de Indische Buurt, ouders brengen hun kinderen bij het laatste licht van zaterdag 26 oktober naar de Vlasakkers. We vieren Halloween, voor de één ‘n griezelavond voor de ander een feest.

In het wijkcentrum wordt na een kort welkomstwoord uitgelegd wat de bedoeling is van deze avond. Ongeveer vijftig kinderen worden verdeeld in zes groepjes en als het helemaal donker is gaan ze de wijk in voor een spokenspeurtocht.

Acht buurtbewoners hebben zich verkleed als Halloween figuur verstopt in de Indische Buurt. Aan de kinderen de taak om Eddy de clown, Scream, Dracula, een mummie, een Bosjesman, de duivel en een skelet te vinden. Bij elk figuur moet de kinderen een opdracht uitvoeren of een spelletje spelen. De grootste klus is het zoeken naar de figuren!

Scream werd het snelst gevonden, Heralth sprong gewoon voor de kinderen waar sommige best van schrokken. Bij Scream moest elk groepje zoveel mogelijk nep oogbollen vinden door te graaien in een glibberige smurrie en dat voelde best smerig aan. Halloween Indische Buurt 2013-10-26-068

De duvel is het volgend figuur dat wordt gesignaleerd. Rudi liep volledig in het rood door de Javastraat toen wij hem tegenkwamen. Geblinddoekt bloederige draadjes happen was de opdracht bij de duivel, een variant van koekhappen maar nu met rode dropveters.

Halloween Indische Buurt 2013-10-26-090

De mummie was ook niet echt moeilijk, misschien viel Bauke te veel op door zijn witte pak van opgerold verband en toiletpapier. Bij de mummie krijgen de kinderen een vel papier met een doolhof erop, daar moeten ze de uitgang van vinden.

Halloween Indische Buurt 2013-10-26-074

Ondertussen hadden we van een ander groepje gehoord waar de Bosjesman zich had verstopt, dus op naar het Wessel van der Maatenplein. Bij Gonneke, zij was de Bosjesman verkleed in een prachtig handgemaakt kostuum waarin allerlei planten in zijn verwerkt, mocht één van de kinderen spookjes bowlen. Flessen met spookjes erop moeten met een bal worden omgegooid.

Halloween Indische Buurt 2013-10-26-082

Eddy de clown was het laatste figuur dat wij konden vinden. Isabel had zich zo goed verstopt, we hebben bijna een uur naar haar gezocht. De opdracht bij Eddy de clown is ‘Pompoen, spook & vleermuis’, een variant op boter, kaas en eieren of kruisje/rondje.

Halloween Indische Buurt 2013-10-26-088

Na het vijfde figuur waren de kinderen zo moe van het zoeken dat ze graag naar de club wilde, de spokentocht duurde voor sommige net iets te lang. Bij een paar was het ook wel de schrik, de beleving van die enge dingen in het donker is voor kinderen heel anders als voor volwassenen. Dracula (Terry) en het skelet (Ylonka) hebben wij niet kunnen vinden, die opdrachten hebben we overgeslagen!

Halloween Indische Buurt 2013-10-26-094

Bij de club krijgen alle speurders betoverde chocolademelk van heks Maria en van Betty marshmallows die ze lekker kunnen roosteren boven de vuurkorven. De figuren zijn inmiddels ook terug uit de buurt, dus het Halloweenfeest kan volledig verder gaan in de Vlasakkers.

Halloween Indische Buurt 2013-10-26-122

In het wijkcentrum wordt muziek gedraaid, lekker gedanst en Halloween spelletjes gedaan. De ‘Heksenhoedendans’ is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens de muziek wordt een heksenhoed in een grote kring doorgeven, als de muziek stopt moet degene die de hoed heeft gaan zitten. Uiteindelijk blijft er één staande winnaar over.

Halloween Indische Buurt 2013-10-26-107

Het meest in trek in de tunnel, bijna iedereen staat te trappelen om door deze griezelgang te gaan. Elk jaar wordt er weer dagen gebouwd aan de tunnel in de Vlasakkers, het is een begrip in de buurt en omgeving. Het leuke is dat de tunnel elke keer veranderd. Zo kon je er vorig jaar nog rechtop doorlopen, dat is er nu niet meer bij.

Er zijn allerlei hindernissen aangebracht waardoor de tunnelbezoekers moeten bukken en soms moeten kruipen. Ook de in- en uitgang zijn veranderd, de ingang van de tunnel in binnen de Vlasakkers en de uitgang is niet meer dan een kruipgat van een kleine vierkante meter. Dit jaar zitten er ook figuren in verstopt om het schrikeffect te verhogen.

Halloween Indische Buurt 2013-10-26-128

Petje af voor de activiteitengroep
Vrijwilligers van de activiteitengroep van wijkvereniging De Vlasakkers zijn vanaf donderdagavond bezig geweest om het wijkcentrum te verbouwen tot een waar Halloween spektakel, met een grote griezeltunnel. Bewoners uit de Indische Buurt zijn hier elk jaar druk mee om de kinderen een onvergetelijk Halloweenfeest te bezorgen.

Halloween werd mogelijk gemaakt door de Coop en ondersteund door Travers Welzijn. Wijkvereniging De Vlasakkers bedankt bouwbedrijf Nijhuis voor het lenen van de steigerpijpen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/27/indische-buurt-griezelt-op-halloweenavond/15709/