okt 29

Sinterklaasactie Diezerpoort vult kinderschoen

Schoen zetten Tn‘O, kom maar eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind’, voor heel veel kinderen is dit Sinterklaasliedje een vanzelfsprekendheid. Natuurlijk zetten zij hun schoen en vinden daar de volgende dag een presentje in. Maar dit geldt niet voor iedereen!

Vindt u de decembermaand ook zo duur of kent u iemand voor wie het lastig is om sinterklaascadeautjes te kopen voor zijn/haar kinderen? Dan willen wij graag helpen! U kunt uzelf of een ander tot 9 november aanmelden om een beroep te doen op de cadeautjes van de Sinterklaasactie Diezerpoort.

In Dieze hebben twee moeders, Helga Rijnvis en Hanneke van den Brink, de hoofden vorig jaar bij elkaar gestoken en gezegd: “Daar gaan wij wat aan doen.” Via Facebook, flyers en verhalen van mond tot mond kon de Sint toch nog vierenveertig kinderen blij maken. De actie is zo’n succes dat ze deze dit jaar weer herhalen.

Met de fijne medewerking van Kringloop Hebbus worden er cadeautjes ingezameld. En omdat de actie ook via Facebook loopt, komen er zelf giften binnen uit o.a. Kampen, Hattem en IJsselmuiden. Helga en Hanneke vertelden dat er o.a. poppenhuizen, poppenwagens, poppen, knuffels, boeken en blokken zijn binnengekomen.

Helga Rijnvis en Hanneke van den Brink

Helga Rijnvis en Hanneke van den Brink

De cadeautjes gaan naar kinderen die zijn aangemeld door Travers Welzijn of waarvan de adressen bekend zijn via de flyers. Aanmelden kan ook via e-mailadres stelrenegade@hotmail.com of bel 06-47260704, vermeld duidelijk de naam, leeftijd en wensen van de kinderen. Het is de bedoeling dat de kinderen cadeautjes krijgen die passen bij hun leeftijd. Elk kind krijgt ongeveer vier cadeautjes.

In de tweede week van november worden de cadeautjes ingepakt door ongeveer tien mensen, waar Hebbus ook weer meewerkt. Op 25 november worden de ingepakte cadeautjes uitgereikt. Dat gebeurt, net als bij het inpakken bij Kringloop Hebbus.

Waar nu nog behoefte aan is zijn jute zakken, cadeaupapier, plakband en natuurlijk snoep. Daar zoeken Helga en Hanneke nog sponsors voor die hen daarbij willen helpen. Een geweldig initiatief van de twee moeders en wij wensen hen veel succes en natuurlijk een goede Sinterklaas voor alle kinderen in Diezerpoort.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/10/29/sinterklaasactie-diezerpoort-vult-kinderschoen/15759/