«

»

dec 11

Bericht afdrukken

Herinrichtingsontwerp Slingelandtplein krijgt applaus

plattegrond Slingelandtplein tnBetrokken omwonenden van het Simon van Slingelandtplein reageren enthousiast op het ontwerp voor de herinrichting. Landschapsarchitect Peter van Saane heeft dinsdagavond in wijkcentrum Dieze-Oost een vijftiental buurtbewoners aan tafel zitten. Hij heeft hun wensen en suggesties verwerkt in een ontwerp en rolt vanavond de plannen uit. Applaus is het gevolg. Volgens wijkmanager Hanneke Valkeman zijn er nog wel hier en daar een paar kleine opmerkingen gemaakt, maar is iedereen erg tevreden.

Het groen van het pleintje gaat beter aansluiten op het groen in het omringende gebied. Ook de waterpartijen worden in het ontwerp meegenomen. Kleine wandelpaadjes worden aangelegd of verlegd. Compact groen wordt uitgedund en vervangen door enkele bijzondere bomen, zoals bijvoorbeeld een walnotenboom. Het wegdek aan de kant van het politiebureau komt op dezelfde hoogte als en wordt één geheel met de trottoirs. De weg aan de kant van de winkels wordt van een oversteek voorzien.

plattegrond Slingelandtplein ontwerp

Zoals het plan er nu ligt, gaat de gemeente voor het onderhoud zorgen. Er is ruimte voor groenbakken waar omwonenden minimoestuintjes in kunnen aanleggen, maar initiatieven voor invulling en onderhoud hiervan moet uit de buurt komen. Binnenkort wordt het plan gepresenteerd aan de wijk.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2013/12/11/herinrichtingsontwerp-slingelandtplein-krijgt-applaus/16588/