feb 10

Inloopbijeenkomst herinrichting Burgemeester Roelenweg en Pannekoekendijk

Burgemeester Roelenweg tnDe herinrichting van de Burgemeester Roelenweg en een deel van de Pannekoekendijk start op maandag 10 maart. Daarom houdt de gemeente Zwolle op donderdag 20 februari tussen vier en zeven uur een inloopbijeenkomst over de reconstructie in Hotel Campanile aan de Schuttevaerkade 40. Na de reconstructie is de Burg. Roelenweg voor veel mensen met de fiets een veilige en snelle route richting het centrum.

 

Het fietspad aan de noordkant verdwijnt. Hierdoor hoeven fietsers die over de Roelenweg naar Holtenbroek of Stadshagen willen, niet meer de op- en afritten van de A28 te kruisen na de herinrichting. Ook wordt de bestaande fietsstrook aan de zuidkant vervangen door een vrijliggend fietspad. Dit nieuwe fietspad is in twee richtingen te berijden tot aan de Rodetorenbrug, langs de Pannekoekendijk.

Ook wordt de bestaande rotonde groter en veiliger gemaakt. En er komt een vrijliggende busbaan vanaf de rotonde tot aan de kruising Pannekoekendijk/Katerdijk. Op projectwebsite www.zwolle.nl/roelenweg is meer informatie te vinden.

stills tbv site.indd

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/02/10/inloopbijeenkomst-herinrichting-burgemeester-roelenweg-en-pannekoekendijk/17345/