feb 18

Stichting EMPOWER helpt met zelfstandig wonen

In de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat vind je Stichting EMPOWERLogo TN. Deze stichting zet zich in voor jongeren en jongvolwassen met een autisme indicatie. Zij introduceren een nieuwe vorm van dienstverlening namelijk: studenten met autisme begeleiden die zelfstandig willen wonen.

Dankzij de woonbegeleiding en –ondersteuning krijgen studenten op MBO, HBO en wetenschappelijk niveau de kans vaardigheden op te doen die helpen bij het afronden van de studie en bij het zelfstandig wonen. Doordat er maximaal vijf studenten in een huis wonen kan ook van elkaar geleerd worden.

Hoe ziet de begeleiding er voor de student uit? “Bijvoorbeeld door samen boodschappen te doen, te koken, structurering van het huiswerk en vrije tijd indeling. Daarnaast komt er een begeleidingsplan met daarin vaardigheden die de student wil leren in een haalbaar tempo”, aldus de heer Voulon.

Meer informatie op www.stichtingempower.nl.

Foto empower voor artikel

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/02/18/stichting-empower-helpt-met-zelfstandig-wonen/17469/