feb 20

PvdA: ‘Alle scholen gezond in 2015’

Logo-PvdA-Rode-Roos-met-Vuist3-150x148De PvdA wil dat alle scholen in 2015 gezond zijn. Gezonde scholen zijn rookvrij, verkopen geen gefrituurde snacks of energy drinks en hebben aandacht voor sport en bewegen. Daarnaast nemen alle gezonde scholen in Nederland het tegen elkaar op tijdens de ‘Gezonde Spelen’ in een strijd wie zich de ‘Gezondste school van Nederland’ mag noemen.

De partij wil daarmee op een leuke en spannende wijze de strijd aanbinden tegen een ongezonde levensstijl bij kinderen.Nelleke Vedelaar, lijsttrekker PvdA Zwolle: “Nog steeds te veel Zwolse kinderen hebben overgewicht, en landelijk is inmiddels zelfs 13 procent van de kinderen te zwaar.

Scholen, sportverenigingen en de gemeente moeten hun handen ineen slaan om kinderen uit te dagen meer te gaan sporten en gezond te eten.Zo voorkomen we gezondheidsklachten nu en op latere leeftijd, want jong geleerd is oud gedaan. We hebben daar in Zwolle al projecten voor in verschillende buurten, in de Diezerpoort zorg dat inmiddels voor een dalende trend van overgewicht onder kinderen. Dat succes zetten nu in op alle Zwolse wijken .”

Een goed voorbeeld, doet goed volgen. Daarom roken leraren en leerlingen die ouder zijn dan 18 jaar niet op school en op het schoolplein. Ook worden speciale themadagen georganiseerd met topsporters, die kinderen kunnen inspireren door te laten zien hoe leuk het is om gezond en sportief te leven. Tot slot is ook een gezonde leeromgeving van groot belang. Scholen met onvoldoende ventilatie en frisse lucht moeten daarom worden gemoderniseerd.

image-4096334

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/02/20/pvda-alle-scholen-gezond-in-2015/17488/