feb 21

Vijf maanden overlast voor Het Noorden en de Schildersbuurt

Projectleider Niels Munnik geeft uitleg aan belangstellenden over de werkzaamheden aan de rand van de Diezerpoort. De inwoners van Het Noorden en de Schildersbuurt aan het randje van Dieze-West gaan vijf maanden verkeersoverlast tegemoet. De Burgemeester Roelenweg, Pannekoekendijk en de Schuttevaerkade gaan op de schop. Dat wordt duidelijk tijdens de inloopbijeenkomst op donderdag 20 januari in Hotel Campanile.

In verband met de reconstructie wordt enkele maanden eenrichtingsverkeer ingesteld en is de oprit naar de A28 richting Meppel vanuit het gebied rondom de Rembrandtlaan niet direct bereikbaar. Omrijden is het devies of uitwijken naar de oprit bij Zwolle-Noord.

Projectleider Niels Munnik laat via een gelikte animatie de plannen voor de reconstructie zien. Langs de Burgemeester Roelenweg komt een vrijliggend fietspad dat geschikt is voor tweerichtingsverkeer. De rotonde wordt vergroot en er komen vrije busbanen.

Hierdoor wordt de verkeersveiligheid vergroot en de doorstroming van het verkeer fors verbeterd.

Projectleider Niels Munnik geeft uitleg aan belangstellenden over de werkzaamheden aan de rand van de Diezerpoort.

Projectleider Niels Munnik geeft uitleg aan belangstellenden over de werkzaamheden aan de rand van de Diezerpoort.

“Het hele project wordt in vijf of zes fases uitgevoerd”, vertelt directievoerder Bert Klooster.

De voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen maar op 10 maart begint de eerste fase met de aanleg van het fietspad tussen Blaloweg en Pannekoekendijk en langs de westzijde van de Pannekoekendijk tot aan de kruising bij de Katerdijk.

Eenrichtingsverkeer

In de tweede fase wordt gewerkt aan de zuidelijke rijbaan (kant Achmea-kantoor) van de Burg. Roelenweg. Vanaf dát moment is er uitsluitend eenrichtingsverkeer mogelijk, van de Blaloweg richting de Pannekoekendijk. Daardoor is de oprit van de A28 richting Meppel vanaf de Schuttevaerkade niet meer bereikbaar.

In de derde fase is de noordelijke rijbaan aan de beurt. In fase vier en vijf wordt gewerkt aan de rotonde.

In de laatste fase worden rioleringswerkzaamheden uitgevoerd bij de Schuttevaerkade en wordt de rijbaan aangepakt.

In het laatste weekend van de reconstructie worden alle straten volledig afgesloten, zodat overal de toplaag van het asfalt aangebracht kan worden. Het is de verwachting dat de werkzaamheden rond 15 juli zijn afgerond.

Meer informatie is te vinden op: www.zwolle.nl/roelenweg

Kaartje met de omleidingen.

Kaartje met de omleidingen.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/02/21/vijf-maanden-overlast-voor-het-noorden-en-de-schildersbuurt/17503/