feb 23

Fotoverslag Familiecarnaval in de Vlasakkers

Familiecarnaval in de vlasakkers ugHele families, maar vooral kinderen vierden zaterdag 22 februari naar het familiecarnaval in de Vlasakkers. Het wijkcentrum was omgetoverd tot een waar carnavalsparadijs en alle gasten kwamen leuk verkleed of geschminkt.

Kinderen konden dansen op leuke carnavalsmuziek, knutselen en als de grote verrassing had de wijkvereniging ballonnenclown Ronald Kieftenbeld weer laten komen. Knapie, zoals de clown zich noemt, had die jaar zijn huisdier meegenomen. Geen alledaags schoothondje, maar zijn grote krokodil Flappie.

De clown had zoveel leuke verhaaltjes en onder het vertellen maakte hij de meest wonderlijke ballonfiguren. De kinderen hingen aan zijn lippen en met hun oogjes volgden zij alles wat de clown deed. Iedereen kwam aan de beurt en ging met een mooie ballon naar huis.

Familiecarnaval in de vlasakkers 2014-02-22-016

Elk jaar wordt er gekeken wie het leukst verkleed naar het carnaval in de Vlasakkers komt. De jury, bestaande uit mevrouw Rietbergen en Rinka Bouma, hebben drie kinderen in verschillende leeftijdsgroepen uitgekozen. De winnaars zijn bakkersknechtje Michella (jonger dan 4 jaar), markies Jeremy (leeftijd tussen de 4 en 8 jaar) en clown Cecilia (ouder dan 8 jaar). Zij krijgen een bon van zeven euro vijftig, die ze bij McDonald’s kunnen besteden.

Het familiecarnaval is mede mogelijk gemaakt door Wijkvereniging De Vlasakkers, Travers Welzijn en de vele vrijwilligers uit de Indische Buurt.

Cobie Uiterwijk maakte samen met John Rossewij het volgende fotoverslag van dit carnavalsfeest.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/02/23/fotoverslag-familiecarnaval-in-de-vlasakkers-2/17595/