feb 26

Stempas wordt deze week bezorgd bij Zwolse kiezer

Stempotlood 2014 TnAan het einde van deze week ontvangen de Zwolse kiezers hun stempas thuis. Met de stempas en een geldig identiteitsbewijs mag op 19 maart aanstaande gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. De lijst met alle kandidaten van de politieke partijen waarop gestemd kan worden, wordt in de week van 4 maart huis aan huis verspreid.

U kunt zelf kiezen waar u gaat stemmen, dit kan van 07.30 tot 21.00 uur in één van de 70 stemlokalen binnen de gemeente Zwolle. Bij het NS station is ook een stembureau, daar kan vanaf 06.45 tot 19.00 uur gestemd worden. Stemmen kan in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente Zwolle.

Zonder de stempas en geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) kan niet worden gestemd. Het identiteitsbewijs mag op 19 maart 2014 maximaal 5 jaar zijn verlopen (geldig tot 20 maart 2009 of elke latere datum).

Stempas of identiteitsbewijs kwijt. Wat nu?
Een vervangende stempas kan tot uiterlijk dinsdag 18 maart 2014, 12.00 uur aangevraagd worden bij een van de Publieksbalies in het Stadskantoor. Kiezers die hun identiteitsbewijs kwijt zijn, moeten een proces verbaal van vermissing van de politie én een document waarop hun naam en foto staan meenemen.

Iemand anders voor u laten stemmen
Iemand anders machtigen om te stemmen kan ook. De gemachtigde persoon kan iedereen zijn die in Zwolle woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen. Een volmachtstem moet gelijktijdig met de eigen stem uitgebracht worden. Twijfelt u nog steeds op wie u moet stemmen dan kunt u op onderstaande banner klikken op surfen naar onze kieswijzer.

Verkiezingen Gemeenteraad 2014

Stemlokalen en meer informatie
De redactie van wijkkrant Diezerpoorter heeft de stemlokalen in de wijk Diezerpoort er voor u uitgelicht:

  • Zalencentrum van ‘De Oosterkerk’ aan het Koewegje 2 in Bagijneweide
  • Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat in Dieze-West
  • Woonzorgcentrum De Esdoorn aan de Esdoornstraat 7 in Dieze-West
  • Dienstencentrum ‘De Terp’ aan de Radewijnsstraat 1 in Dieze-Oost
  • Muziekvereniging ‘De Bazuin’ aan de Jupiterstraat 8A in Dieze-Oost
  • Wijkcentrum ‘De Vlasakkers’ aan de Vlasakkers 10 in de Indische Buurt

Een overzicht van alle stembureaus, meer informatie over het stemmen en de digitale stemwijzer is te vinden op www.zwolle.nl/destemvanzwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/02/26/stempas-wordt-deze-week-bezorgd-bij-zwolse-kiezer/17620/