apr 02

De geschiedenis van Zwolse Ziekenhuizen bij Vrouwen van Nu

TN Vrouwen van NuOp 17 oktober 2013 opende koningin Maxima het nieuwe onderkomen van het Isala Ziekenhuis. De opening van dit ziekenhuis vormt de bekroning op de fusie tussen het Sopia Ziekenhuis en Ziekenhuis De Weezenlanden die in 1998 in gang werd gezet. Beide ziekenhuizen dateerden uit het eind van de negentiende eeuw.

Aan de hand van een PowerPoint presentatie met veel historische foto’s zal Annèt Bootsma ingaan op de geschiedenis van beide ziekenhuizen en laten zien hoe ze zich in een eeuw tijd ontwikkelden van negentiende-eeuwse instellingen voor ziekenverpleging tot een hedendaags topklinisch ziekenhuis. Annèt Bootsma is historicus en onder meer eindredacteur van het Zwols Historisch Tijdschrift.

Leden en belangstellende vrouwen zijn welkom op deze avond die gehouden wordt in zalencomplex “de Vrolijkheid”, Oude Meppelerstraatweg 3 in Zwolle op woensdag 16 april. Aanvang kwart voor acht, zaal open om kwart over zeven.

De Weezenlanden in vroegere tijden

De Weezenlanden in vroegere tijden

 

 

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/04/02/de-geschiedenis-van-zwolse-ziekenhuizen-bij-vrouwen-van-nu/18145/