apr 10

Stadskids Stars beleeft spannende finale in Hedon

Finale Stadskids Stars 2014 TnNa vele voorrondes in heel Zwolle is het eindelijk zo ver! Op 9 april is de finale van Stadskids Stars in de kleine zaal van Hedon. Rond 14:00 uur komen de eerste deelnemers met nieuwsgierige ogen binnen. De meeste kinderen willen eerst bekijken hoe groot de zaal is en hoeveel bezoekers er in passen, want erg spannend was het wel, optreden in Hedon!

Daarna mogen de deelnemers naar de backstage ruimte.  Daar kunnen ze nog even de laatste voorbereidingen treffen. Terwijl de spanning steeds groter wordt, loopt Hedon vol met vrienden, familie, bekenden en andere bezoekers.

Voor hen stond koffie, thee en ranja met een koekje, klaar verzorgd door de kinderraad uit Holtenbroek. Om half drie gaan de finalisten de volle zaal in en zoeken een plaats bij hun ouders om vervolgens hun beurt af te wachten.

De finale begint met een openingsact van rappers van de Fakkelteit. Na deze act is het de beurt aan de jongste deelnemers, de categorie van 6 t/m 9 jaar. Alle jonge talenten hebben erg hun best gedaan op hun act en kregen een mooi en positief jurycommentaar.

Cheyenna vertegenwoordigt Diezerpoort in de categorie van 6 t/m 9 jaar

Cheyenna vertegenwoordigt Diezerpoort in de categorie van 6 t/m 9 jaar

Cheyenna vertegenwoordigt de wijk Diezerpoort. Ze ziet er prachtig uit en zingt het nummer mee van Marlous Oosting – Bedankt voor jouw liefde. Na haar optreden barst er een gejoel en applaus los in de zaal. Hierna wordt er een korte pauze gehouden, waarin de DJ muziek draait en er mogelijkheid is om te dansen op het podium.

Finale Stadskids Stars 2014-04-09-25 Dansen

Dansen op het podium

Na de pauze verzorgt één van de winnaars van vorig jaar nog een geweldig optreden. Daarna is het de beurt aan de oudste finalisten in de leeftijdscategorie van 10 t/m 12 jaar. Ook hier is het talent groot, variërend van dans tot zang. De jury was wederom erg enthousiast.

Leroy met het nummer van Vinzzent 'Dromendans'

Leroy met het nummer van Vinzzent ‘Dromendans’

Leroy mag voor deze categorie de Diezerpoort vertegenwoordigen. In het begin lijkt Leroy gespannen maar zodra muziek begon te spelen, zingt hij enthousiast en uitbundig mee met het nummer van Vinzzent – Dromendans. Door zijn enthousiasme krijgt hij het publiek gelijk mee. Er wordt mee geklapt en gezongen door de hele zaal. Terwijl de jury in beraad gaat over wie de winnaars zouden worden, wordt er opgetreden door de andere winnaar van Stadskids Stars 2013.

Sharon, winnares van Stadskids Stars 2013

Sharon, winnares van Stadskids Stars 2013

Toen de jury terugkwam, steeg de spanning in de zaal. Niet voor niets natuurlijk, de winnaars krijgen kaarten voor een optreden van Gers Pardoel! Alle deelnemers worden uitgenodigd op het podium. De jury maakt de uitslag onder tromgeroffel bekend.

Delinya, met bloemen, winnares in de leeftijdsgroep van 6 t/m 9 jaar

Delinya, met bloemen, winnares in de leeftijdsgroep van 6 t/m 9 jaar

In de eerste categorie is Delinya de winnares met haar stoere dansoptreden. Uit de tweede categorie zijn de winnaressen Merel, Amber en Esmee. Zij hebben een indrukwekkend optreden gegeven met dans en zang. Alle finalisten krijgen een medaille voor hun goede prestatie. Het was een spannende, maar vooral leuke middag!

Winnaressen Merel, Amber en Esmee

Winnaressen Merel, Amber en Esmee

Stadskids Stars is georganiseerd door Travers Welzijn, met medewerking van Hedon en veel enthousiaste vrijwilligers.

Cobie Uiterwijk en Mart Lucassen hebben een mooie fotoreportage van de Stadskids Stars finale gemaakt.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/04/10/stadskids-stars-beleeft-spannende-finale-in-hedon/18265/