apr 11

VEG houdt palmpasendienst ‘Fan van Jezus!’

Kapel VEG TnOp de laatste zondag van de veertig dagen tijd, zondag 13 april aanstaande, blikt voorganger Henk van Dam alvast vooruit naar Goede Vrijdag en Pasen. De dienst begint om 10:00 uur en wordt gehouden in de Kapel van de Vrije Evangelische Gemeente Zwolle aan de Hogenkampsweg 25 in Dieze-Oost.

Diverse gemeenteleden verzorgen de muziek en begeleiding. Alle kinderen maken een Palmpaasstok tijdens de nevendienst waarmee ze aan het eind van de dienst door de kerkzaal heen mogen lopen om die aan iedereen te laten zien!

Vraag een kind van zes op het voetbalveld wie zijn idool is en je krijgt waarschijnlijk meerdere namen van bekende voetballers te horen. Vraag je hetzelfde aan een tienermeisje, dan is het antwoord mogelijk een popidool of tienerband. Maar vraag je het aan een volwassene, dan is het nog maar de vraag of je een duidelijk antwoord krijgt.

Het lijkt alsof met het ouder worden een stuk enthousiasme, oftewel geestdrift verloren gaat. Dat is jammer, want God zoekt met name dat kind in ons. Die tomeloze energie en dat explosieve enthousiasme dat bij menigeen een glimlach op de mond brengt en aanstekelijk werkt.

Henk van Dam is voorganger in de palmpasendienst

Henk van Dam is voorganger in de palmpasendienst

De roem van een voetballer duurt een paar decennia en een popidool of tienerband houdt zijn fans hooguit vijf tot tien jaar geboeid. Maar Jezus heeft al 2000 jaar volgelingen, een groep mensen in wisselende samenstelling die zijn naam in ere houden. Dan moet Hij toch wel heel bijzonder zijn en een onmenselijke prestatie geleverd hebben om zó lang mensen te kunnen boeien. Wil je meer weten over het idool van miljoenen mensen? Kom dan zondag naar de dienst. En wie weet word jij ook wel fan van Jezus!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/04/11/veg-houdt-palmpasendienst-fan-van-jezus/18277/