apr 14

Paashaas bezoekt Larixplantsoen in de Bollebieste

Paasfeest Bollebieste TnHet gonsde al enige tijd van geruchten. Kinderen hadden een uitnodiging gekregen; de paashaas zou zaterdag 12 april het Larixplantsoen in de Bollebieste bezoeken. Alle kinderen mochten komen, ook waarvan de ouders geen lid zijn van de Buurtvereniging De Bollebieste. En zo werden er vijfenzestig kinderen opgegeven om paaseieren te gaan zoeken.

En ja, zaterdag om ongeveer kwart voor tien komt de paashaas aangereden in een leuke ponywagen. De avond er voor hadden bestuursleden van de buurtvereniging en enkele actieve bewoners tenten opgezet en speelvelden afgezet.

De toegestroomde kinderen en hun ouders kunnen leuke spelletjes doen en zoeken naar de eieren. Één van de kinderen heeft al gauw zes paaseieren gevonden, die hij mag ruilen voor lekkere chocolade exemplaren. De ponykar is een succes, evenals de spelletjes die de ouderen doen. Volwassenen hebben ook plezier, zij genieten van de zon en een lekker kopje koffie. Het is gezellige ochtend en wat zo fijn is dat iedereen mee kan doen. Ook niet-leden en donateurs van Buurtvereniging De Bollebieste.

Paasfeest Bollebieste 2014-04-12-31 Paashaas

Zoals één van de organisatoren vertelde: “Het geeft saamhorigheid in de buurt, niet alleen onder de kinderen maar ook onder de volwassenen. En als straks het Larixplantsoen met hulp van Jantje Beton en kinderen omgetoverd gaat worden in een kindvriendelijke plek, zal het helemaal leuk worden.” En de paashaas wil dan graag weer terugkomen.

Cobie Uiterwijk was zaterdag aanwezig en maakte de fotoreportage Paasfeest in de Bollebieste.

Paasfeest Bollebieste 2014-04-12-26 PonykarPaasfeest Bollebieste 2014-04-12-19 Spelletjes

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/04/14/paashaas-bezoekt-larixplantsoen-in-de-bollebieste/18340/