apr 15

Indische Buurt geniet van vrolijke paasactiviteit

Palmpasenoptocht Indische Buurt ugOngeveer vijftig kinderen komen zondag 13 april naar de Vlasakkers voor de eerste voorjaarsactiviteit in de Indische Buurt. In het wijkcentrum worden zij ontvangen door de paashaas die spontaan eitjes uitdeelt. Samen met vrijwilligers en ouders gaan de kinderen palmpasenstokken maken, die ze daarna in een optocht laten zien aan alle buurtbewoners.

Vanaf elf uur wordt er geknutseld tot alle kinderen een kleurrijke palmpaasstok klaar hebben. Stoeiend met crêpepapier, snoepjes, slingers en niet te vergeten het broodhaantje op de top maken ze er een waar kunstwerk van.

Na een uurtje is iedereen klaar om de Indische Buurt in te gaan, met de paashaas voorop en muziek op de achtergrond trekken ze alle straten door. Mamma’s, pappa’s, oma’s en opa’s, iedereen loopt mee!

Palmpasenstokken maken

Palmpasenstokken maken

Na de optocht krijgen alle deelnemers een welverdiende lunch. Aan drie grote tafels wordt er gezamenlijk brood gegeten met gekookte eieren, paasstol en paashaasbroodjes. Voor de sfeer heeft Tebbe, de beheerder van de Vlasweide, een bak met pasgeboren kuikentjes neergezet. Tijdens het eten wordt er in de buitenruimte een speurtocht met diverse opdrachten uitgezet. De kinderen gaan verdeeld in groepjes naar buiten, op zoek naar de opdrachten.

Palmpasenoptocht op de Vlasakkers in de Indische Buurt

Palmpasenoptocht op de Vlasakkers in de Indische Buurt

De speurtocht begint bij het speelpleintje van de peuterspeelzaal, op het deksel van de zandbak speelt ieder groepje boter kaas en eieren tegen de paashaas. In de dierenweide liggen eieren verstopt en even verder moeten de kinderen vragen beantwoorden in een korte dierenquiz. Op het grasveld, net buiten de Vlasweide, is een parcours met pionnen en andere obstakels uitgezet. Alle kinderen lopen met een ei op een lepel over, door of langs de hindernissen en moeten het ei zonder barsten terugbrengen.

Eieren balanceren

Eieren balanceren

Schaap Dirk is net geschoren en heeft het koud. Dirk wil zijn wol terug. De volgende opdracht is binnen tien seconden zoveel mogelijk watjes op het schaap te plakken, zodat Dirk weer een lekkere warme vacht heeft. Vergeet niet op te schrijven hoeveel watjes je hebt opgeplakt.

Er is een verdwaald kuikentje dat zijn mamma zoekt. Vind jij de weg door het doolhof, dan breng jij het arme kuikentjes terug naar zijn of haar moeder. Even verder aan een boom bij de Jeu-de-Boulesbaan hangt een rebus, die uiteraard opgelost moet worden.

Eieren grabbelen

Eieren grabbelen

De laatste opdracht is bij de ontmoetingstafel, daar zit Bianca met een grabbelbox. In de doos met stro zitten kleine chocolade paaseitjes en op sommige eitjes staat een letter. De kinderen mogen tien eitjes pakken en daarmee moeten ze een zo lang mogelijk woord wormen.

Aan het eind van deze geslaagde paasactiviteit kregen alle kinderen nog een leuke verrassing mee naar huis. De paasactiviteit is georganiseerd door de vrijwilligers van Wijkvereniging de Vlasakkers, samen met het kinder- en jongerenwerk van Travers Welzijn.

Wilt u alle foto’s zien, bekijk dan de fotoreportage van deze vrolijke paasactiviteit.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/04/15/indische-buurt-geniet-van-vrolijke-paasactiviteit/18483/