apr 17

22 april Historisch Café Dieze-Oost

HCO_logo tnHeeft u aansprekende films, foto’s, attributen of andere documenten die iets vertellen over Dieze-Oost? Neem ze mee naar het Historisch Café op dinsdag 22 april! Medewerkers van het HCO zitten klaar om uw materiaal samen met u te bekijken en te luisteren naar uw verhalen. U bent van harte welkom van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de woningen aan de Johan van Oldenbarneveltstraat, Anthony Duyckstraat, Adriaan Pauwstraat, Johan de Wittstraat, Caspar Fagelstraat (de laagbouw) en de vijf woonblokken aan de Meppelerstraatweg werden bewoond.

nov.1985, Een verjaardagsfeest aan de Adriaan Pauwstraat

nov.1985, een verjaardagsfeest aan de Adriaan Pauwstraat

Ze werden gebouwd op initiatief van Woningstichting “De Unie”. Voor het HCO is dit aanleiding om de geschiedenis van deze straten in woord en beeld te verzamelen en hiervan een digitaal fotoalbum te maken. Dit willen we samen met de bewoners en oud-bewoners van deze buurt gaan doen.

Heeft u aansprekende films, foto’s, attributen of andere documenten die iets vertellen over Dieze-Oost? Neem ze mee. Het HCO vindt u aan de Van Wevelinkhovenstraat, parkeren is aan de Eikenstraat 20 in Dieze-West.

Weijer 8 1-4-1965

Weijer 8 1-4-1965

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/04/17/22-april-historisch-cafe-dieze-oost/18512/