apr 18

Opvallende kwasten in Rembrandtlaan

Rembrandtlaan TnEindelijk is het dan zo ver: De oversteek op de Rembrandtlaan wordt donderdag 17 april voorzien van kwasten. Op het wegdek zullen grote kwasten geschilderd worden in vrolijke kleuren. Deze felle kleuren moeten ‘haastige’ automobilisten waarschuwen. Ook geribbelde verfspatten op het wegdek waarschuwen chauffeurs dat ze de oversteek naderen. Een duidelijk signaal dat zowel zichtbaar als voelbaar is.

Behalve dat de kwasten de snelheid van het verkeer moeten afremmen, verwijzen deze ook naar de omgeving: De Schildersbuurt. Kinderen uit deze buurt kunnen in de toekomst veiliger oversteken van en naar speeltuin ‘Het Noorden’.

Met het aanbrengen van de kwasten komt er een oplossing voor een verkeersprobleem dat al geruime tijd speelt in onze wijk. De gemeente bracht begin 2013 een aanpassing in het wegdek aan, maar die aanpassing had geen enkel effect op het voortrazende verkeer. Bezorgde ouders waren boos.

Zowel wijkwethouder Nelleke Vedelaar, als wijkmanager Hanneke Valkeman, gaven toe dat de gemeente hier iets te enthousiast te werk was gegaan en een inspraakronde volgde. De kwasten die nu op het wegdek geschilderd worden zijn hiervan het resultaat.

Rembrandtlaan 2014-04-17-02

Verkeershinder
Voor de uitvoering is tussen donderdag 17 april 07.00 uur en vrijdag 06.00 uur een gedeelte van de Rembrandtlaan voor doorgaand verkeer afgesloten. Het afgesloten gedeelte bevindt zich tussen de Gerard Doustraat en de Frans Halsstraat – Van Ostadestraat.  De bus rijdt die dag via de Middelweg, Van Wevelinkhovenstraat en de Burgemeester Drijbersingel. Omleidingsroutes voor andere weggebruikers en de toegankelijkheid van bedrijven wordt aangegeven via borden.

Kwasten in Rembrandtlaan

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/04/18/opvallende-kwasten-in-rembrandtlaan/18548/