apr 27

Youth United aan zet in Zwolle stadion!

Young United bij PEC Zwolle TNHet is zondagmiddag half twee regenachtig als een groep jongeren zich verzameld voor het supportershome van PEC Zwolle. Ze zijn vrijwilligers van Youth United, een project van Travers Welzijn en Supportersclub PEC Zwolle.

Op 27 april werken Ernest, Micky, Johan, Marianne en Nicky mee en zijn in de leeftijd van vijftien tot zeventien jaar. Ze komen uit de Wipstrik, Kamperpoort en Indische Buurt. De jongeren helpen mee in de catering units van het IJsseldelta Stadion. Daar is het spits tijdens de rust en voor de wedstrijd!

“Stressbestendigheid is hier best belangrijk en ik kan ze prima taken geven”, merkt de leider van de unit op. De jongens werken ondertussen gewoon door, Micky kruidt de hamburgers en Ernest schenkt de koffie in.

Young United bij PEC Zwolle 2014-04-27-06

“Ik wil denk ik wel verder in de horeca’’, zegt Micky. “Ze draaien gewoon goed mee in het team en zo leren ze goed samenwerken, als tegenprestatie mogen ze de thuiswedstrijden van PEC zien”, zegt afdelingsleider Erik. De jongeren worden begeleidt door middel van meewerken en krijgen tips hoe je met zaken om kan gaan die je tijdens de werkzaamheden tegenkomt.

Young United bij PEC Zwolle 2014-04-27-10

De jongeren draaien al meerdere seizoenen mee en doen zo ervaring op. Anja is al meer dan vijf jaar betrokken bij Youth United als vrijwilligster, “we kiezen hier voor de kwaliteit en niet kwantiteit”. Helga van Travers Welzijn vult aan: “het doel van Youth United is dan ook jongeren voorbereiden op de toekomst”.

Young United bij PEC Zwolle 2014-04-27-15

Vandaag gaat het echter om flink doorwerken tijdens de pauzemomenten, dat de bekerkampioen met 2 – 1 van PSV verliest is dan ook eigenlijk wel een beetje jammer!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/04/27/youth-united-aan-zet-in-zwolle-stadion/18676/