apr 29

Leefbaarheid is basis voor hondenbeleid

TN hondDe gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat de stad voor iedereen – met of zonder hond – leuk en leefbaar blijft. Zwolle kent dan ook een aantal spelregels voor hondenbezitters, de ‘basis voor baasjes’.

Verspreid over de stad hangen spandoeken die baasjes attenderen op de do’s en don’ts. Het opruimen van de grote boodschap van hun trouwe viervoeter bijvoorbeeld. Maar ook de hond laten spelen waar het mag en aanlijnen waar het hoort. De banners zijn te vinden op verschillende plekken, zoals bij trapveldjes, speelvelden en bij scholen.

Speciaal voor baasjes geeft de gemeente Zwolle een hondenkaart uit. Deze kaart bevat naast praktische informatie, tips en spelregels onder andere ook een overzicht van alle hondenlosloopterreinen en hondenhaltes in Zwolle. De kaart is gratis af te halen bij het wijkservicepunt, maar ook bijvoorbeeld bij dierenklinieken en dierenwinkels.

Hond bij bord hondenlosloopterrein

Toezichthouders van de gemeente Zwolle controleren regelmatig of hondenbezitters zich houden aan de spelregels. Tussen 6 en 12 mei aanstaande maken zij extra rondes in de stad. Als een hond losloopt op een plek waar dit niet mag, of als hondenpoep niet wordt opgeruimd op plekken waar dat hoort, kan de eigenaar rekenen op een boete. Maar er is ook oog voor baasjes die het goed doen. Hun viervoeter kan rekening op een lekkere kluif!

De hondenkaart is te downloaden via www.zwolle.nl/honden.

hondenhalte

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/04/29/leefbaarheid-is-basis-voor-hondenbeleid/18690/