apr 30

De Groene Visite zoekt vrijwilligers

De Groene visite TNDe Groene Visite bezoekt ouderen in verzorg -en verpleeghuizen in Overijssel, dit project van Natuur en Milieu Overijssel en Zwolle Doet wil met thematische natuurkoffers herinneringen aan vroeger ophalen en zo ouderen uit hun sociaal isolement halen.

De vrijwilligers gaan op pad met een thematische natuurkoffer die gevuld is met ‘De Natuur’ uit de eigen omgeving. Bij het zien van natuurfoto’s, het voelen van een kastanje bolster, het ruiken van gedroogd gras of het proeven van bramen worden zintuigen geprikkeld. Een coördinator stuurt de vrijwilligers aan.  Deze coördinator schrijft zorginstellingen aan en plant de bezoeken. Er wordt voornamelijk in duo’s gewerkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Zuurbier, via zuurbier@natuurenmilieuoverijssel.nl of bel 038-4250963. De volledige vacature is via deze link te bekijken: www.natuurenmilieuoverijssel.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/04/30/de-groene-visite-zoekt-vrijwilligers/18732/