jun 06

Eerste hulp verlenen kunt u ook leren!

EHBO TnU zult ongetwijfeld wel eens een evenement bezoeken, zoals een sportwedstrijd, een muziekfestival, een braderie, een vogeltjesmarkt, de intocht van Sinterklaas, een roeirally of een schoolsportdag.

Bij dergelijke evenementen, waarbij veel mensen bij elkaar zijn, is ook EHBO aanwezig. Bij grote wijkevenementen als StreetMoves wordt ook een EHBO-vrijwilliger ingezet.

Soms lopen de EHBO-vrijwilligers goed herkenbaar in felgekleurde hesjes over het evenemententerrein, soms zijn ze aanwezig in de EHBO-post waar ze de eerste hulp verlenen. Mede door hun inzet zijn genoemde evenementen mogelijk. EHBO-ers zijn vrijwilligers, die een geldig EHBO-diploma bezitten. Zij proberen bij ongevallen de juiste diagnose te stellen, de eerst hulp te verlenen en zo nodig deskundige hulp in te roepen.

Spreekt dit u ook aan? Wilt u dat evenementen ook in de toekomst nog volgens de geldende veiligheidsnormen georganiseerd kunnen worden? Zou u ook daadwerkelijk willen kunnen helpen als uw collega op het werk of de buurman plots iets overkomt? Wellicht hebt u er wel eens over nagedacht, maar is het er nog steeds niet van gekomen. Dan kunt u er nu iets aan doen, door u aan te melden voor de EHBO-opleiding.

EHBO bij StreetMoves Indische Buurt

EHBO-er bij StreetMoves Indische Buurt

De Algemene EHBO-vereniging Zwolle start in het nieuwe cursusseizoen dat loopt van september 2014 tot ongeveer maart 2015 weer een beginnersopleiding. In ongeveer 18 lesavonden van 2 uur wordt u opgeleid tot het officiële EHBO-examen van het Oranje Kruis door gecertificeerde instructeurs. U leert onder andere de levensreddende handelingen, gebruik van AED-apparaat, wat te doen bij botbreuken en bij verbrandingen. De totale opleiding kost € 205 inclusief lesmateriaal, Oranje Kruisboekje, examen en diploma.

Gediplomeerde EHBO-ers zijn van harte welkom bij de vereniging. Als lid van de vereniging krijgt u de herhalingslessen aangeboden, die nodig zijn om het diploma geldig te houden. De herhalingslessen zijn op maandagavond, woensdagavond (9 avonden van 2 uur) of op zaterdag (3 dagen van 6 uur). Verder zorgt de vereniging dat, bij voldoende deelname aan de herhalingslessen, uw diploma verlengd wordt. Uiteraard wordt u nadrukkelijk uitgenodigd mee te doen met de dienstverlening bij evenementen. De vereniging levert namelijk op aanvraag van verenigingen, organisatoren van evenementen, scholen en sportclubs gediplomeerde EHBO-ers. Als gediplomeerd lid betaalt u per jaar € 62,50 all in. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van de herhalingslessen.

Voor nadere informatie kunt u mailen naar alg.ehbo-zwolle@hotmail.com of telefonisch contact opnemen met de voorzitter 038-421 91 74.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/06/eerste-hulp-verlenen-kunt-u-ook-leren/19551/