jun 08

Caravan niet te lang op openbare weg stallen

Zwolle logo gemeente TnHet is voorjaar. De dagen worden langer en het kwik begint te stijgen. De Pinksterdagen staan voor de deur. Wellicht trekt u er binnenkort op uit met caravan, camper of vouwwagen. Bedenk daarbij dat recreatievoertuigen niet langer dan drie dagen op de openbare weg geparkeerd mogen worden.

Deze drie dagen heeft u de tijd om uw recreatievoertuig in te pakken en vertrek klaar te maken. Langer is niet wenselijk omdat recreatievoertuigen parkeerplaatsen innemen en het (uit)zicht kunnen belemmeren.

En dat laatste leidt tot onveilige verkeerssituaties. Staat uw recreatievoertuig langer dan drie dagen op de openbare weg, dan riskeert u een boete.

Caravan

Met de openbare weg wordt bedoeld de weg volgens de Wegenverkeerswet. Dit omvat, naast de rijweg, pleinen, stoepen, parkeerplaatsen, open plaatsen, plantsoenen, parken, speelweiden, passages en galerijen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/08/caravan-niet-te-lang-op-openbare-weg-stallen/19496/