jun 11

Impressie van de maandelijkse scootmobieltocht

ScootmobieletochtTnGeleidelijk aan stromen de deelnemers binnen, voor alweer de derde scootmobieltocht van De Terp. Deze worden sinds april gehouden. Iedere tweede woensdag in de maand wordt er een scootmobieltocht georganiseerd. De tocht is van 10:00 tot 12:00 uur en na de rit, tegen 12:30 uur, kunnen de deelnemers pannenkoeken eten in De Terp.

Ik heb even een gesprekje met Greet, die als eerste binnen rijdt met haar scootmobiel. Zij legt me het één en ander uit over de tocht. Verder zorgt zij dat de financiën voor de tocht op hun plek komen. “Vandaag gaan we eerst naar het Zonnehuis, waar tijd is voor koffie en een sanitaire stop.”

Even na het gesprek komt de voorzitter samen met een aantal andere deelnemers binnen. De voorzitter is verantwoordelijk voor de route van de tocht. “Vanaf het Zonnehuis zal er richting Mastenbroek gereden worden, niet helemaal naar Mastenbroek want dat is nog ongeveer dertig kilometer en we moeten wel op tijd terug zijn. Om vervolgens om 12:30 uur pannenkoeken in De Terp te eten,” aldus de voorzitter.

Scootmob7

Links op de foto staat de voorzitter met een geel hesje aan.

Links op de foto staat de voorzitter met een geel hesje aan.

Ik vraag nog aan een van de deelnemers of er ook een wedstrijdje gehouden wordt. Ik krijg als antwoord, dat de deelnemers dat niet doen, maar keurig achter elkaar aanrijden.

Het is heel leuk om de deelnemers zo kwiek en enthousiast te zien langs rijden. Er is zelfs een echtpaar bij dat op een scootmobiel met twee zitjes naast elkaar, een ‘brede zit’, kwam aangereden. Volgende maand zal de tocht helemaal naar de Beeldentuin in Hattem gaan. Men zal dan in de Bolder te Hattem een broodje eten.

foto 10

Als ik rond 10:00 uur mijn rapportage heb afgerond, zie ik al een aantal schootmobielen uit de Terp rijden. Er staan al een aantal enthousiastelingen in een rijtje naast elkaar te wachten, helemaal klaar om met de tocht te starten. Ik wens ze nog een fijne dag en een succesvolle tocht.

Foto8

Foto 13

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/11/impressie-van-de-maandelijkse-scootmobieltocht/19651/