jun 11

Leger des Heils organiseert zomerfair

Zomerfair Bij Bosshardt TnHet Leger des Heils houdt ieder jaar een zomerfair aan de Geert Grootestraat 9. Zo is er vandaag van 15:00 tot 20:00 uur een braderie met elk uur een modeshow.

Tenten zijn er opgesteld met kringloopspullen, koopwaar van ‘Bonjour’, zelfgemaakte kaarten en dergelijke. Verder een groot springkussen in de vorm van een kasteel voor de kinderen. Hier en daar kan je ook wat te eten of te drinken kopen.

Deelnemers
Helemaal aan het begin van de braderie staat een mevrouw met haar dochter, met waar gevonden van zolder. Ze staat voor het eerst op deze zomerfair. Haar echtgenoot had de melding van dit evenement op Facebook gezien. “De overtollige rommel moest toch worden opgeruimd. Helaas kijken veel mensen, maar kopen ze niet”, zei mevrouw.

Zomerfair Bij Bosshardt 032

Naast haar staat een jong meisje met geloomde armbandjes en oorbelletjes. Ze is op het moment bezig met het maken van een pinguïnhoofdje. Ze heeft al ongeveer tien armbandjes verkocht.

Een Turkse heer had Lahmacuns (dat zijn Turkse pizza’s), voor één euro per stuk verkocht. “Dat is heel goedkoop”, zei die meneer. Er staat ook een stagiaire tevens leider van de scouting, achter een kraam met kringloopwaar. Het is zijn eerste keer op deze zomerfair.

In drie tenten zijn zelfgemaakte artikelen van ‘Brasserie Bonjour’ uitgestald, zoals mooie kaartjes, kaarsen en andere spullen.

Er is ook een meneer die een fietsband plakt. Hij komt iedere woensdag als vrijwilliger fietsen maken.

Een grote pan met worsten is er verder. Kan je een broodje warme worst eten. Daarnaast is er ook een mevrouw kinderen aan het schminken. Er staan verder nog een aantal kraampjes met tweedehands kleding. ‘De Kleine Knip’ biedt tweedehands kleding aan met vijftig procent korting.

Tegen een betaalbaar tarief hadden de deelnemers hun standplaats gekregen voor de braderie. De opbrengst van wat ze verkochten, was geheel voor hunzelf.

Bezoekers
Ik sprak twee bezoekers aan. Die waren er al om half twee. Ze hadden van dit evenement te horen gekregen via een workshop van het Leger des Heils.

Attracties
Elk uur wordt een modeshow gegeven met kleding uit ‘De Kleine Knip’ en is er een spelactiviteit voor kinderen. Het idee om een zanger een keertje uit te nodigen voor een fair vond Petra Timmerman wel een leuk idee. Er waren deelnemers die eten en drinken verkochten. En voor de kinderen was er ook een springkussen.

Zomerfair Bij Bosshardt 031

De organisatie van de zomerfair
Door samenwerking van ‘Bij Bosshardt’ Zwolle (coördinatrice Petra Timmerman) en de Leger des Heils Kringloopwinkel ‘De Kleine Knip’ (coördinator Patrick van Ommen) wordt er ieder jaar een zomerfair en een winterfair gehouden. Men is zelfs van plan een najaar fair te gaan organiseren.

Activiteiten van Bij Bosshardt
Van maandag tot en met donderdag is er een vrije inloop van 10:00-15:00 uur. De kledingwinkel is dinsdag tot en met vrijdag van 10:00-14:00 uur met een eigen bijdrage van € 0,50. Iedere dinsdag is er een spelmiddag voor iedereen van 13:30-15:00 uur. Dinsdag is er verder van 13:15-16:00 uur een 55+ club en koor. Een keer per maand is er op woensdag een Crea-ochtend van 10:00-12:00 uur. Op woensdag is er ook een kinderinloop van 13:30-14:30 uur. De donderdag kun je tegen betaling van €2,50 deelnemen aan het samen koken. De maaltijd wordt donderdag dan vanaf 12:30 uur opgediend. Vrijdag is de huiskamer gesloten, maar de kledingwinkel is wel van 10:00-14:00 uur open. Zaterdag is voor de scouting ‘Renatum 57’: ‘De Welpen’ (7-11 jarigen) van 10:00-12:00 uur en ‘De Scouts’ en ‘Explorers’ van 13:15-15:15 uur.

Zomerfair Bij Bosshardt 010

Zomerfair Bij Bosshardt 007

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/11/leger-des-heils-organiseert-zomerfair/19678/