jun 16

WijZ zoekt vrijwilligers voor Buurtkamer

WijZ De Terp TnZoals u wellicht weet is De Terp een veel bezocht gebouw in de wijk, er vinden hier allerhande activiteiten plaats, waarvoor we ook vrijwilligers kunnen gebruiken. Mocht u het leuk vinden om u in te zetten voor de medemens, kijkt u dan eens naar onderstaande vacatures en neemt u gerust contact op wanneer u meer zou willen weten over die specifieke functie.

Activiteitenbegeleider Buurtkamer Plus in De Terp
WijZ is gestart met de Buurtkamer Plus. Dit doen ze samen met andere organisaties, waaronder het PG Team van Icare. De Buurtkamer Plus is voor senioren die te kampen hebben met vergeetachtigheid en geheugenproblematiek en mede ter ondersteuning voor mantelzorgers. Ontmoeting, samen eten en het doen van passende activiteiten staan centraal bij de Buurtkamer Plus, die elke woensdag open is van 10.30 uur tot 15.30 uur.

Wij zoeken activiteitenbegeleiders die zelfstandig een groepsactiviteit en/of een individuele activiteit kunnen begeleiden. Wij verwachten van onze vrijwilligers: Een gastvrije houding, respectvolle omgang, open staan voor nieuwe ideeën, een flexibele en geduldige instelling, interesse voor de doelgroep, zowel kunnen werken in teamverband, als het zelfstandig kunnen begeleiden van een activiteit en de wil tot het volgen van scholing aangaande geheugenproblematiek en beginnende dementie.

Wij bieden onze vrijwilligers: Leuk en zinvol werk, dat zeer gewaardeerd wordt door de bezoekers en mantelzorgers. Samenwerking in een fijn team, bestaande uit een beroepskracht en collega-vrijwilligers. Adequate begeleiding en training zodat u uw werk met een goede basis kunt doen. Een leerzame, sociale werkomgeving.

Informatie: Voor nadere informatie en/of een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met Carlien Achterkamp of Betty Mulder, van maandag tot en met vrijdag op telefoonnummer 038-851 57 52.

Tuintjes De Terp 2014-05-16-07

Activiteitenbegeleider Buurtkamer Dieze en Assendorp
De buurtkamer is bedoeld voor kwetsbare zelfstandig wonende ouderen. In de buurtkamer staat ontmoeting centraal. Daarnaast worden er passende activiteiten aangeboden. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de buurtkamer willen en kunnen (bege)leiden. Samen met de deelnemers en een beroepskracht maakt u een gevarieerd programma. Hierbij kunt u denken aan spel-, denk- en bewegingsactiviteiten. Uitgangspunt is altijd de wens van de deelnemers. Bent u gastvrij, respectvol in de omgang, staat u open voor nieuwe ideeën, heeft u een geduldige instelling en interesse in de doelgroep? Dan bent u van harte welkom om ons team te komen versterken. Wij bieden u leuk en zinvol werk dat zeer gewaardeerd wordt door bezoekers en mantelzorgers.

Voor nadere informatie of een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met M. Thijssen via 038-8515750 of stuur een email naar m.thijssen@wijz.nu of B. Mulder T038-851 57 52 of stuur een email naar b.mulder@wijz.nu.

Tuinman/vrouw
Welke enthousiaste tuinman of vrouw kan er voor zorgen dat activiteitencentrum De Terp er weer uitnodigend uit gaat zien? Onze tuin gaat haar eigen gang en vraagt om een strenge aanpak.

Tuintjes De Terp 2014-05-16-04

We zijn op zoek naar iemand die oog heeft voor wat nodig is en die houdt van aanpakken. Ideeën over hoe het beter of mooier kan zijn altijd welkom en we geven u dan ook graag de gelegenheid om uw creativiteit op onze tuin te botvieren.

Beloning: Weten en voortdurend horen dat uw werk zéér gewaardeerd wordt door zowel al onze gasten als onze medewerkers. Daarnaast krijgt u als vrijwilliger bij WijZ volop de gelegenheid om uw eigen kwaliteiten in te zetten op een manier die bij u past.

Voor informatie en uw reactie kunt u contact opnemen met Richard Hop, beheer De Terp op nr. 038-851 57 40 of een mail sturen aan r.hop@wijz.nu De Terp, Radewijnsstraat 1, Zwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/16/wijz-zoekt-vrijwilligers-voor-buurtkamer/19745/