jun 18

Hart van Zwolle heet voortaan “Stadkamer”

indexDe nieuwe cultureel maatschappelijke organisatie die Bibliotheek Zwolle, kunstencentrum Muzerie en Kunst&Zo per 1 januari 2015 gaan vormen, gaat de Stadkamer heten. Na onderzoek en een peiling onder de Zwolse bevolking kwam deze naam als beste naam uit de bus. De Stadkamer wordt een plek waar iedereen in Zwolle terecht kan voor, kunst en cultuur, lezen, educatie en ontwikkeling. Daarnaast komen er in de toekomst diverse en culturele activiteiten.

De verschillende functies in de Stadkamer, waaronder Cultuureducatie en Kunst&Zo, krijgen een apart label, zodat zij voldoende herkenbaar blijven. De verwachting is dat de Stadkamer vanaf de tweede helft van 2016 haar deuren opent in het voormalige GGD gebouw aan de Zeven Alleetjes.

Tot die tijd zijn de drie organisaties gehuisvest in het huidige pand van de Bibliotheek Zwolle aan de Diezerstraat 80. De medewerkers van Muzerie en Kunst&Zo gaan deze zomer verhuizen maar zijn voorlopig nog te bereiken onder hun huidige telefoonnummers en mailadressen.

Astrid Vrolijk van Bibliotheek Zwolle en Marijn Cornelis van de Muzerie

Astrid Vrolijk van Bibliotheek Zwolle en Marijn Cornelis van de Muzerie

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/18/hart-van-zwolle-heet-voortaan-stadkamer/19806/