jun 19

Typhoon presenteert Lobi Da Basi

Typhoon TNOp 20 juni komt het album Lobi Da Basi uit van Typhoon. Dit viert hij met een release show in Hedon! Op zaterdag 21 juni treedt de Zwolse rapper op in de Grote Zaal om acht uur. De zaal gaat open om zeven uur. De entree bedraagt: € 15,50. 

Op zijn tweede solo album gaat Typhoon terug naar de wortels. Lobi Da Basi is het resultaat van een persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilie, New Orleans en Zuid-Afrika. Hij liet zich inspireren door onder andere Ramses Shaffy en zijn samenwerking met New Cool Collective.

Het resultaat is een album met de kenmerkende eerlijke en openhartige schrijfstijl van Typhoon. Blues, jazz en hiphop, geproduceerd door Dries Bijlsma en A.R.T, met medewerking van verschillende gastmuzikanten. Een hoogtepunt voor Typhoon is dat hij mocht optreden voor Koning Willem-Alexander en Maxima met het nummer Van De Regen Naar De Zon. Dit werd bekeken door twee miljoen Nederlanders en werd door velen gezien als het ‘ware’ Koningslied. Dit filmpje is hieronder te bekijken.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/19/typhoon-presenteert-lobi-da-basi/19821/