jun 20

Verkoop nieuwbouw Dieze-Oost start dit najaar

TN van SchoonhovenstraatHet besluit is genomen, de woningen aan de Van Schoonhovenstraat 41 – 107 en de Hemerkenstraat 2 – 32 en 36 – 82 worden vanaf begin juli gesloopt om ruimte te maken voor zesenveertig nieuwe eengezinswoningen.

Het gebied tussen de Van Schoonhovenstraat en de Hemerkenstraat is de Binnenhofjes I. Vanaf januari 2015 krijgt aannemer Nijhuis deze grond overgedragen en kunnen zij starten met de bouw. Het worden koopwoningen, die ontworpen zijn door 19 Het Atelier, met een prijs van € 175.000 tot € 195.000. Nijhuis heeft de start van de verkoop gepland in oktober 2014.

De komende weken wordt door sloopbedrijf Van der Wal geïnventariseerd hoeveel en waar het aanwezige asbest in de woningen zit. In deze periode geeft SWZ de politie en de brandweer de mogelijkheid om in de Binnenhofjes I allerlei oefeningen uit te voeren.

Daarna wordt het asbest op een verantwoorde manier verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf. Dat betekent dat gedurende enkele weken mannen in witte pakken op de bouwplaats te zien zijn. Deze beschermende witte pakken worden gedragen, omdat deze medewerkers dagelijks werken met asbest en er op deze manier niet aan blootgesteld worden. Het asbest verwijderen wordt volgens wettelijke voorschriften op een zeer verantwoorde manier gedaan, waardoor omwonenden en voorbijgangers geen enkel gevaar lopen. De daadwerkelijke sloop van het eerste woongebouw gaat vanaf 7 juli plaatsvinden. De totale sloop moet voor de kerst 2014 afgerond zijn.

Van Schoonhovenstraat 4

Voor de Binnenhofjes II, het gebied tussen de Hemerkenstraat en de Regelandisstraat is een peildatum bepaald op 1 november 2014. De bedoeling is dat deze woningen begin 2016 leeg zijn, zodat ook deze gesloopt kunnen worden. Waarna hier 48 eengezinswoningen in de sociale huur gebouwd worden. Meer informatie over deze nieuwe eengezinswoningen is te vinden op: www.nieuwbouw-zwolle.nl. Het project heet Diezerhof en hiervoor inschrijven kan via www.nijhuis.nl/diezerhof.

Van Schoonhovenstraat 3 webVan Schoonhovenstraat web 2

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/20/verkoop-nieuwbouw-dieze-oost-start-dit-najaar/19897/