jun 20

Wethouder Vedelaar opent gezondheidsplein

deBolleBieste tnMeer dan honderd belangstellenden drommen donderdagmiddag om vier uur samen in Rembrandtlaan 10. Een plek waar de lijnen kort zijn, iedereen graag wil samenwerken en patiënten veel tijd kunnen besparen, dat is het nieuwe Gezondheidsplein De Bolle Bieste. “En noem ons geen bedrijfsverzamelgebouw,” stelt huisarts Edy de Jong.

De Jong is samen met apotheker Victor Lawant de initiatiefnemer van dit nieuwe concept en de eerste spreker tijdens de opening. Hij wijst op het plezier dat de verschillende zorgverleners ervaren op deze locatie, maar vooral op het nut van het samenbrengen. “Samen, weten van elkaar waar je mee bezig bent. Het is als het ware een natuurlijk proces dat zich hier gaat concentreren wat nodig is.”

Wijkwethouder Nelleke Vedelaar mag de opening verrichten door een groen lint door te snijden met een scalpel.

In haar toespraak verwijst ze nog even naar het moment van sluiting van het wijkcentrum. “Dat was geen leuke gebeurtenis.” De wethouder kan niet verbergen hoe ze onder de indruk is van het nieuwe interieur van het gebouw. Hoe anders het pand er nu uitzet. “Het is niet altijd makkelijk voor mensen die hier komen, met niet makkelijke vragen, maar de binnenkomst is bijzonder prettig.”

Proost! Op deBolleBieste

Wachtkamer
Na de toespraak van de wethouder krijgen alle aanwezigen een glaasje ‘bubbels’ en gaan vele nieuwsgierigen op onderzoek uit. Het meest in het oog springend is de ronde wachtruimte met cirkelvormige banken. Aan de wand hangt Surinaamse kunst in vrolijke, warme kleuren. De aankleding van de wanden en de afbeeldingen op de glazen scheidingswanden en deuren, moeten het riet voorstellen met in het midden de doorwaadbare verhoging. Hier kunnen de bezoekers figuurlijk de voeten droog houden, bescherming vinden.

De wachtruimte, waar het vandaag heel druk is

De wachtruimte, waar het vandaag heel druk is

Apotheek
Aan de rand van de cirkel ligt apotheek Diezerpoort. De apothekersassistente moet naar eigen zeggen nog even wennen aan de nieuw situatie. “We hebben het nog niet zo druk.” Dat is op de vestiging aan de Thomas a Kempisstraat wel anders. Daar zijn wachtrijen. Wanneer je hier in de buurt woont kun je ook bij ons komen. Het maakt niet uit wie je huisarts is en hier hebben we alles wat we ook in onze andere vestiging hebben. Je kunt zo van apotheek veranderen.” Een goede tip.

Apotheek Diezerpoort in de bloemen

Apotheek Diezerpoort in de bloemen

Website voor de wijk
Naast huisartsen en een apotheek zijn op dit moment de Buurtzorg en een Fysiotherapie praktijk in de Bolle Biste gevestigd. Ook gaat gezondheidsplein onderdak bieden aan maatschappelijk werk, logopedie, sociaal psychologen, culturele psychiatrie, diëtisten en verslavingsdeskundigen. Voor mensen die in eerste instantie thuis advies willen inwinnen is over enkele weken de website www.debollebieste.com in de lucht. Daar zijn o.a. tips over gezond eten en gezond bewegen te vinden, maar ook gezonde gebeurtenissen in de wijk.

De entree buiten

De entree buiten

En het bezoek blijft komen

En het bezoek blijft komen

De entré

De entree van binnen

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/20/wethouder-vedelaar-opent-gezondheidsplein/19838/