jun 23

Bouw Diezerhof start in januari

Van SchoonhovenstraatHet gebied tussen de Van Schoonhovenstraat 41 – 107 en de Hemerkenstraat 2 – 32 en 36 – 82, ook wel aangeduid als de Binnenhofjes I, worden vanaf 7 juli gesloopt om ruimte te maken voor zesenveertig nieuwe eengezinswoningen.

Aannemersbedrijf Nijhuis Bouw gaat de woningen bouwen in januari 2015. De bouw van de Binnenhofjes I, zal opgedeeld worden in twee fases. De woningen zullen tussen de 115 en 130 m2 zijn, met een tuin van ongeveer elf meter diep.

 

Van Schoonhovenstraat vanaf de overkant

Van Schoonhovenstraat vanaf de overkant

Eerst worden er eenentwintig koopwoningen gebouwd in de Van Schoonhovenstraat en Hemerkenstraat. Deze woningen zullen ongeveer tussen de 175.000 en 195.000 euro per stuk kosten. Deze woningen zullen drie slaapkamers op de eerste verdieping en een grote zolder hebben. Verder kunnen deze woningen worden uitgebreid met vijf slaapkamers.

Leegstaande flats in de Van Schoonhovenstraat 41-107

Leegstaande flats in de Van Schoonhovenstraat 41-107

In de tweede fase worden er vijfentwintig koopwoningen gebouwd in de Radewijnsstraat en Hemerkenstraat. Deze woningen zullen een verkoopwaarde hebben onder de startwaarde van woningen van de eerste fase, maar wel eindigen in een verkoopwaarde van 195.000 euro. Ze zullen drie slaapkamers op de eerste verdieping hebben en een mogelijke uitbreiding tot vier slaapkamers.

Leegstaande appartementen Hemerkenstraat

Leegstaande appartementen Hemerkenstraat

De woningen zijn allen energiezuinig en onderhoudsarm. De woningen zijn ruim en betaalbaar. Dichtbij de snelweg, de Ceintuurbaan en de stad. De woningen worden eind september, begin oktober in de verkoop gezet. Meer informatie over deze nieuwe eengezinswoningen is te vinden op: www.nieuwbouw-zwolle.nl. Het project heet Diezerhof en hiervoor inschrijven kan via www.nijhuis.nl/diezerhof. De woningen zullen waarschijnlijk juli, augustus 2015 klaar zijn.

Voor de Binnenhofjes II, het gebied tussen de Hemerkenstraat en de Regelandisstraat is een peildatum bepaald op 1 november 2015. Dan worden er achtenveertig eengezinswoningen in de sociale huur gebouwd in 2016.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/23/diezerhof-start-in-januari/19924/