jun 24

Documentaire punk-pionier Rowland S. Howard

Autoluminescent-a4-posterOp woensdag 25 juni is de documentaire Autoluminescent te zien in Poppodium Hedon. De film van Lynn-Maree Milburn en Richard Lowenstein geeft het leven en de muziek weer van punk-pionier Rowland S. Howard, bekend als de begaafde gitarist van The Birthday Party. Autoluminescent is een zeer boeiend verslag van een kunstenaar die leefde zonder compromissen. De entree is gratis en de kleine zaal gaat open om half acht. 

The Birthday Party, waarin Nick Cave zijn sterrenstatus verwierf, heeft door de jaren heen vele generaties van muzikanten beïnvloed. Meer dan een carrière lang met veel tussenpauzes, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door heroïneverslaving, bleef Howard geweldige muziek maken.

De film is voorzien van recente en oude interviews met Howard alsmede met medewerkers, collega’s en kunstenaar die beïnvloed zijn door zijn muziek, waaronder Nick Cave, Mick Harvey (The Bad Seeds), Lydia Lunch, Thurston Moore (Sonic Youth), Henry Rollins, Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs) en andere.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/24/documentaire-punk-pionier-rowland-s-howard/19960/