jun 24

Gedwongen ontslag bij Frion van de baan

Frion TnIn november 2013 zijn medewerkers van Frion geïnformeerd over de personele gevolgen van alle op handen zijnde bezuinigingen. Er was sprake van een krimp in medewerkers van ongeveer 100 fulltime-equivalent (fte). De verwachting daarbij was dat een deel daarvan niet zonder gedwongen ontslag gerealiseerd kon worden.

In samenspraak met de vakbonden werd begin dit jaar het sociaal plan vastgesteld. In april van dit jaar kondigde staatssecretaris Van Rijn echter aanpassingen aan van de oorspronkelijke bezuinigingen in de zorg. Deze aanpassing betekent voor Frion dat het te krimpen aantal fte teruggebracht kan worden naar ongeveer 80.

Bestuur en directie hebben op grond van deze aanpassing en de effecten van eerder genomen maatregelen, besloten om niet over te gaan tot gedwongen ontslag van medewerkers in de zorg.

Effecten van eerder genomen maatregelen
Frion is ondertussen met een reorganisatie van de functies van de ondersteunende afdelingen, de overhead, gestart. Deze zal in eerste instantie krimpen met ruim 20 fte. Ook worden tijdelijke contracten niet verlengd aan het eind van dit jaar en kunnen medewerkers met een vast contract worden herplaatst op de daardoor vrijkomende functies. Daarnaast hebben al meer dan 10 medewerkers aangegeven gebruik te willen maken van een vertrekregeling op basis van het Sociaal Plan. En tot slot verwacht de organisatie met in- en externe mobiliteit de komende twee jaar het resterende deel van de vermindering van de formatie te kunnen opvangen.

Frion is een zorgaanbieder die professionele ondersteuning biedt aan kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking.
Frion heeft als missie:
-Je eigen leven leven;
-Samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten;
-Ondernemen in mens en werk;
-Je eigen leven leven. Ieder mens is uniek, maakt zelf bepaalde keuzes en heeft de regie over zijn eigen leven.

Ieder mens heeft kansen en mogelijkheden om wel of niet iets te doen. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dat betekent dat je als organisatie mensen keuzes moet bieden.

Frion is een partner van mensen met een verstandelijke beperking in wonen, werken, ondersteuning thuis, scholing en vrije tijd. Op al die gebieden gebeurt er veel. Dat moet ook. Frion onderneemt. Maar altijd met de gedachte: het is voor de cliënten, voor de mensen. Daar werken we voor. Frion onderneemt in mens en werk.

Frion heeft voorzieningen in de regio Zwolle, Hasselt, Steenwijkerland, Ommen en in Zwartsluis. De organisatie biedt ook gespecialiseerde thuishulp, begeleid zelfstandig wonen, volledig pakket thuis en specialistische begeleiding op werkplekken in ‘gewone’ bedrijven in de maatschappij. In totaal heeft Frion ongeveer 950 cliënten en 1.050 medewerkers. Het Centraal Bureau is gevestigd aan de Govert Flinckstraat 31 te Zwolle, tel. 038 467 10 00. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Janine Schouwstra, Adviseur Communicatie: 038-467 10 00 / 06-12 58 05 03 of jschouwstra@frionzorg.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/24/gedwongen-ontslag-bij-frion-van-de-baan/19943/