jun 26

Ruysdaelstraat decor van grootschalige verbouwing

Foto 1 Ruysdaelstraat 23-6-14 TNOp dit moment is het een drukte van belang bij de woningen aan de Ruysdaelstraat in het Noorden. Zestig woningen worden daar in opdracht van wooncorporatie deltaWonen verbeterd door aannemer Lenferink. De installatie wordt gedaan door Breman Techniek en K3H advies is de architect. In het najaar zijn de woningen aan de Rembrandtlaan aan de beurt.

Bewoners van de begane grondwoningen aan de Ruysdaelstraat hadden in de bestaande situatie een badkamer van 1 m2 zonder enige vorm van comfort. Deze badkamer is vervangen door een nieuwe, uitgebouwde badkamer.

Daarnaast wordt isolatiemateriaal aangebracht in de gevels, daken en vloeren op de begane grond. Ook mechanische ventilatie aanbrengen valt onder de E-renovatie, evenals het plaatsen van centrale verwarming in sommige huizen, die nog met gaskachels worden verwarmd. Naast energiebesparende maatregelen worden ook de keuken, de badkamer en het toilet gerenoveerd.

Foto 6 Ruysdaelstraat 23-6-14

De containers waar bewoners hun spullen kunnen onderbrengen

Alle woningen worden voorzien van nieuw buitenschilderwerk en er komt dit najaar tuinverbetering bij de gemeenschappelijke tuinen. Door de E-renovatie krijgen de woningen een B-label, wat ook inhoudt dat er huurverhoging komt voor de CV. In het stof van de verbouwing en onder de bouwspullen in zijn huis licht een bewoner van de Ruysdaelstraat de situatie toe: “Ik denk dat ik nog veertien dagen in de verbouwing zit, het geeft mij een gevoel van kamperen en voor mij en mijn huisgenoot bewaak ik min of meer het fort! Elke avond haal ik mijn matras onder de spullen vandaan en plug ik de tv-kabel weer in, ik wil namelijk geen WK-wedstrijd overslaan!” Foto 2 Ruysdaelstraat 23-6-14
Over de informatievoorziening is hij redelijk tevreden, “De schriftelijke communicatie is prima, alleen toen ik mijn spullen aan het verhuizen was, hoorde ik van persoon A: ‘Zet de spullen maar tegen de muur’, terwijl persoon B zei: ‘Zet ze maar midden in de kamer’. Tja, dat hoort erbij! ik hoop uiteindelijk een warm huis te hebben en gezien al het isolatiemateriaal gaat dat goedkomen!” Tevredenheid is er ook bij deltaWonen: “De eerst drie woningen zijn inmiddels opgeleverd. De bewoners zijn ontzettend tevreden over de uitvoering van Lenferink, de maatregelen en de goede communicatie”, aldus Marjolein Kastelein van deltaWonen.

Foto 4 Ruysdaelstraat 23-6-14

De aanbouw voor de badkamer achter de woningen

Foto 7 Ruysdaelstraat 23-6-14

Steigers aan de voorkant van de huizen

Foto 3 TN Ruysdaelstraat 23-6-14

De Ruysdaelstraat in het Noorden

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/26/ruysdaelstraat-decor-van-grootschalige-verbouwing/20006/