jun 27

Sanadeto zet dakloze jongeren in de spotlights

Open dag Sanadeto TnStichting Sanadeto zet zich in voor dak- en thuisloze jongeren en randgroepjongeren in Zwolle en omgeving. Voor deze doelgroep opende Sanadeto donderdag 26 juni haar deuren tijdens een open dag aan de Ruusbroecstraat 205 in Dieze-Oost.

Tijdens de feestelijke opening konden bezoekers zien wat de organisatie doet en ervaren hoe de stichting te werk gaat. Daarnaast konden de bezoekers ook meedoen!

Een live band van het Leger des Heils speelde muziek en er waren nog andere optredens. Daarnaast werd een kickboks-demonstratie gegeven.

Verder konden geïnteresseerden deelnemen aan creatieve activiteiten als het beschilderen van flessen en dakpannen, ook werden onthullingen gedaan op witte vlaggen. In het aanwezige gastenboek konden de bezoekers hun meningen of adviezen kwijt.

Optreden.

Optreden.

Open dag Sanadeto 2014-06-26-03

Onthullingen op witte vlaggen.

Sanadeto staat voor: “Samen naar de toekomst”. De stichting probeert het stigma dat rust op de groep dakloze jongeren te veranderen, hiervoor kregen zij hulp van een aantal bekende Zwollenaren, waaronder Joop van Ommen, Zwolle Actief, Hakan Şahintürk en Tamara Stoute (wijkteam Dieze). Sanadeto wil in eerste instantie zonder subsidie werken. Voor deze open dag werden dan ook lootjes en zelfgemaakte spullen verkocht. De sponsoring kwam van familie en vrienden, in de vorm van een broodmaaltijd. Een moeder van een vrijwilligster had gekookt.

Open dag Sanadeto 2014-06-26-02

Bezoekers Sanadeto open dag van 26 juni 2014.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/27/sanadeto-zet-dakloze-jongeren-in-de-spotlights/20081/