jun 28

Nieuwe Jeugdkrant Indische Buurt is uit

Jeugdkrant Indische Buurt ugDe Indische Buurt heeft sinds dit voorjaar haar eigen buurtkrant. De ‘Jeugdkrant Indische Buurt’ verschijnt regelmatig en wordt volledig door jongeren geschreven, samengesteld en opgemaakt. Er gebeurt genoeg in de buurt en het is leuk dat de jeugd hun eigen ervaring hierover deelt.

De tweede editie is gemaakt door Chelsea, Pawita en Michelle! De jonge schrijfsters krijgen zo nodig hulp van Lisa Spijkerman en Helga van den Berg, jongerenwerkers bij Travers Welzijn. Normaal wordt de jeugdkrant alleen in de Indische Buurt verspreid, maar dit keer is gekozen voor publicatie in Wijkkrant Diezerpoorter. Zo wordt de nieuwsbrief, waar de jonge verslaggeefster zo hard aan werken, op ruim vijf duizend adressen huis-aan-huis bezorgd.

In elke nieuwsbrief stellen we één redactielid voor, in de tweede editie van de jeugdkrant maakt u kennis met Michelle Wittenaar. Michelle is negen jaar en zit op de Koningin Emmaschool. Haar hobby is buiten spelen en wat ze later wil worden weet ze nog niet.

Michelle Wittenaar

Michelle Wittenaar

Buurtreisje naar Drouwenerzand
Naast het voorstellen van Michelle beschrijven Chelsea en Pawita hun ervaringen tijdens het kinderreisje van Wijkvereniging De Vlasakkers. “We gingen met de kinderen uit de Indische buurt naar Drouwenerzand. Toen we daar aankwamen maakten we groepsfoto. Daarna moesten we in een lange rij maar we mochten gelukkig naar de snelkassa. Daarna gingen ze kinderen tellen en toen mochten we naar buiten om het park in te gaan. In het park zijn verschillende activiteiten en attracties. Het spookhuis was erg leuk maar we schrokken er niet erg van. Er was een lange gang en opeens kwam er een pop naar beneden om ons te laten schrikken. Buiten was een zombie die aan het braken was. De breakdance ging hard en was ook leuk! Het hunebed ging hoog en laag en heen en weer. We werden er misselijk van.”

Chelsea en Pawita (links en midden op de foto) testen het spookhuis voor hun verslag

Chelsea en Pawita (links en midden op de foto) testen het spookhuis voor hun verslag

Pleintjes Sumatrastraat
De pleintjes in de Sumatrastraat zijn ondertussen klaar, maar voor de officiële opening hadden Pawita, Michelle en Chelsea een interview met Bianca Schenkel en John Rossewij. De twee leden van de kerngroep kregen pittige vragen voorgelegd want de redactieleden hadden zich goed voorbereid en wilde graag alles weten. De dames stelde om de beurt een vraag die Bianca en John eerlijk beantwoordde, alleen de naam hebben zij verzwegen. Inmiddels zijn de pleintjes in de Sumatrastraat omgedoopt tot ’t PEC stekkie. Het complete interview kunt u hieronder lezen.

Jeugdkrant Indische Buurt editie 2, 2014

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2014/06/28/nieuwe-jeugdkrant-indische-buurt-is-uit/20097/