feb 13

Nieuwbouw Bagijneweide in trek

TN BagijneweideHet loopt storm voor de nieuwbouw aan de Bagijnesingel en de Rhijnvis Feithlaan. K&C Vastgoedontwikkeling zou twee keer zo veel huizen kunnen verkopen als er worden gebouwd (veertien).

Dat heeft te maken met de verlaagde prijzen, maar ook met het historiserende ontwerp van De Bruin Architecten. Het Zwolse bureau presenteerde de tekeningen deze week in de welstandscommissie. Zo schrijft de Stentor vandaag.

De ontwerper sprak van ‘verzoenende architectuur’ waarbij ‘de context van belang is’. Met andere woorden: de herenhuizen gaan aansluiten bij de klassieke huizen aan de overkant en het ziekenhuis en de school aan weerszijden. Een welstandslid opperde om de benedenverdiepingen hoger te maken, omdat dat ook zo is in de oude huizen in de omgeving, maar een ander lid stelde voor om de architectuur wat eigentijdser te maken. Een eerder plan voor de Bagijneweide kwam door de hoge koopprijzen niet van de grond. Daarop verlaagde de gemeente de grondprijs en paste K&C het plan aan.

Meer informatie is ook te vinden op onze website: Bouwplannen Bagijneweide definitief gewijzigd.

web ab Bagijneweide

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/02/13/nieuwbouw-bagijneweide-in-trek/24151/