feb 26

Rock OuD Loud zoekt swingende mannen

Rock OuD Loud 01 tnOm kwart voor vier hebben we afgesproken in Domusica vlakbij het van Slingelandtplein in Dieze-Oost, ruim voor het eind van de repetitie om het koor nog te horen zingen. Daarna praat ik wel met muzikaal leider Yko Hoekstra en enkele ’rockers’.  Ik ben wat aan de vroege kant en ze zitten nog midden in de repetitie. Ik hoor ze door de deur heen uitbundig zingen. Als ik de deur zachtjes open spoelt de zang over me heen. Wat een energie.

Er komt spontaan een lach op mijn gezicht en die wil er niet meer af. Die rockers geven me kracht en inspiratie. Hier wordt goed werk verricht. Alles in mij wil mee doen. Ze zijn bezig met The Boxer, bekend van Simon en Garfunkel. Er staan verdorie tranen in m’n ogen. Dit koor is niet alleen oersterk, het ontroert ook.

Yko Hoekstra zit onverstoorbaar achter de piano en timmert er lustig op los. The Boxer, Whatever You Want, California Dreamin’ in een pittige rockversie; voornamelijk popmuziek uit de jaren 60 en 70. Ik ben toch veel te laat gekomen. Voor ik het weet is ‘de voorstelling’ voorbij.

Rock OuD Loud is nu vijf maanden bezig en de muziek staat als een huis, de lol spat er af en het swingt de pan uit. Meedoen zou nog net kunnen, want ze zijn vrijwel compleet. Het liefst willen ze er nog twee of drie mannen bij hebben. Nu zijn het er drie; zeer enthousiast en uitstekend bij stem, maar 5 à 6 mannen op een totaal van 20 dat geeft een iets betere verhouding.

Rock OuD Loud 02

Dus energieke mannen van Dieze of van verder weg, twijfel niet, kom lekker mee rocken en swingen op woensdagmiddag in Domusica. En haast je met aanmelden anders ben je te laat. Bladmuziek lezen hoeft helemaal niet. Alle muziek wordt digitaal thuis aangeleverd, dus meezingen maar. Maar één ding telt; je moet wel Abraham hebben gezien!

Aanmelden kan via www.zangleszwolle.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/02/26/rock-oud-loud-zoekt-swingende-mannen/24275/