sep 04

Gratis inspiratieworkshop Opstellen voor ondernemers

Sandra van Beers ugSandra van Beers geeft dinsdag 15 september een gratis workshop Opstellen voor ondernemers in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat 3 in de Zwolse wijk Diezerpoort. Tijdens het opstellen wordt letterlijk in beeld gebracht wat de kern van een ondernemersvraag is.

Dat doet ze, samen met de andere deelnemers, door het vraagstuk in de ruimte op te stellen, een plaats te geven. Na de workshop kan de ondernemer op eigen kosten deelnemen aan een netwerklunch.

Workshopleider Sandra van Beers: “Je komt in contact met de onderstroom, de niet zichtbare maar voelbare informatie. Het laat zien wat er in de onderstroom bij de ondernemer speelt, hoe de verhoudingen tussen bedrijf, producten, klanten en visies liggen en vooral wat er aan mogelijk nog niet benut potentieel in het systeem aanwezig is.”

Tijdens deze workshop kijken de deelnemers met een systemische blik naar vragen die de ondernemer bezighouden. In de huidige economie zijn veel mensen op zoek naar de flow in hun werk. Met plezier ondernemen, werken en een toekomst opbouwen. De crisis, de veranderende verhoudingen in de maatschappij, een gedwongen of vrijwillig ontslag, nieuwe ambities, soms loopt de ondernemer erin vast en vraagt hij/zij zich af:

  • Hoe (her)positioneer ik me in de markt?
  • Hoe kom ik in beeld bij klanten?
  • Hoe breng ik focus aan? En waar ligt eigenlijk mijn focus?
  • Hoe kom ik meer in mijn kracht?
  • Hoe zorg ik voor levensvatbaarheid?
  • Welke risico’s moet/wil/kan ik nemen?
  • Voor wie ben ik eigenlijk aan het werk?

Ondernemers, zowel starters als ondernemers die al enige tijd bezig zijn en vragen hebben over hun huidige en/of toekomstige werk zijn welkom. Het is niet nodig om vooraf kennis te hebben over opstellingen of systemisch werk om aan deze workshop deel te kunnen nemen.

Werkwijze
Via systemische oefeningen, mini-opstellingen en een korte plenaire opstelling maakt de ondernemer kennis met de´systemische blik´. En met de dynamieken in het systeem en waar´winst´ te halen valt. Ieder systeem stelt grenzen aan het (werk)leven en handelen en hetzelfde systeem geeft ook kracht om te leven en te handelen.

Workshopleider Sandra van Beers

Workshopleider Sandra van Beers

Sandra van Beers (1968) leidt deze workshop. Ze is getrouwd met Wim van Beers, moeder van twee kinderen van 18 en 17 jaar. Ze is werkzaam als interim professional op het snijvlak van financiën en IT, heeft bedrijfseconomie gestudeerd en opleidingen gedaan tot coach en begeleider van managementopstellingen.

Aanmelden
Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de workshop Opstellingen voor ondernemers bij Atty van de Brake info@attyvandebrake.nl. De workshop vindt plaats op 15 september van 11.30 tot 12.30 uur. Direct daarna is er een netwerklunch. De toegang tot de workshop is gratis. De kosten voor de lunch zijn voor eigen rekening. De lunch kan via een buffet zelf gekozen worden en kan via pin bij cateraar Cook & Zopie afgerekend worden. Sandra van Beers en Atty van de Brake organiseren deze gratis workshop mét lunch zodat de deelnemers na de workshop hun ervaringen kunnen delen én om nog even een netwerkmoment te hebben.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/09/04/gratis-inspiratieworkshop-opstellen-voor-ondernemers/26147/